Skip to main content

Κοτόπουλο με πράσινο κάρι

Κοτόπουλο με πράσινο κάρι

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

10'

Χρόνος Ψησίματος

20'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ.σ. λάδι | Vita dor
  • 1 κρεμμύδι ξερό (λευκό ή κόκκινο), ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. πράσινη πάστα κάρι | Vitasia
  • 400 γρ. κρέμα καρύδας | Vitasia
  • 600 γρ. μηροί κοτόπουλου κομμένοι σε λωρίδες | Του Χασάπη
  • 100 γρ. πράσινα φασόλια, κομμένα σε κομμάτια (3 εκ.) | Green Grocers
  • 1 κ.σ. σάλτσα ψαριού
  • 1 κ.σ. χυμός λάιμ
  • 1 κ.γ. τριμμένο ξύσμα λάιμ
  • 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη | Belbake
  • Φρέσκα φύλλα κόλιανδρου

Για την πράσινη πάστα κάρι

  • 1 κ.σ. κόλιανδρος
  • 2 κ.γ. σπόροι κύμινου
  • 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
  • 2 κ.γ. πάστα γαρίδας
  • 8 μεγάλες πράσινες πιπεριές
  • 5 κόκκινα κρεμμύδια
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 5 εκ. φρέσκο τζίντζερ
  • 1 φλ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
  • 6 φύλλα καφίρ
  • 3 λεμονόχορτα
  • 2 κ.γ. ξύσμα λάιμ
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. λάδι

Για το ρύζι γιασεμιού

  • 1 φλ. ρύζι γιασεμιού | νώμα
  • 1⅓ φλ. νερό
  • ½ κ.γ. αλάτι | νώμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ βάζουμε 1 κ.σ. λάδι και, αφού κάψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πάστα του πράσινου κάρι για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και βράζουμε για 3 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
  4. Λίγο πριν ψηθεί το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα φασολάκια και βράζουμε για 5 λεπτά.
  5. Τέλος, προσθέτουμε τη σάλτσα ψαριού, τον χυμό λάιμ, το ξύσμα και τη ζάχαρη.
  6. Πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε με το συνοδευτικό ρύζι (συνταγή #2).

Για το ρύζι γιασεμιού

  1. Ξεπλύντε καλά το ρύζι με κρύο νερό, μέχρι το άμυλο να φύγει και να βγει το νερό καθαρό.
  2. Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι πάνω σε μία λεκάνη και αφήστε το να στραγγίσει.
  3. Σε μία κατσαρόλα προσθέστε 1⅓ φλ. νερό και το αλάτι.
  4. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε και χαμηλώστε τη φωτιά.
  5. Αφήστε το για 9-10 λεπτά μισοσκεπασμένο. Μην ανακατέψετε το ρύζι.
  6. Ακολούθως βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα για 5-7 λεπτά.
  7. Πριν σερβίρετε, σπάστε το ρύζι με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει και να φύγει ο ατμός.