Skip to main content

Pad Thai με γαρίδες

Pad Thai με γαρίδες

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

5'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. noodles ρυζιού | Vitasia
  • 3 κ.σ. φυτικό λάδι | Vita dor
  • 2 αυγά, χτυπημένα | νώμα
  • 400 γρ. γαρίδες με σκόρδο, χοντροκομμένες | Ocean Sea
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο κόκκινο τσίλι
  • 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 6 κ.σ. σάλτσα ψαριού ή σόγιας
  • Xυμός από ένα λάιμ
  • 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη | Belbake
  • 100 γρ. φύτρες φασολιών

Για το σερβίρισμα:

  • 4 κ.σ. τηγανητό κρεμμύδι | Kania
  • 4 κ.σ. ανάλατα καβουρδισμένα φιστίκια
  • Φύλλα κόλιανδρου

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ετοιμάζουμε τα noodles ρυζιού: σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε χλιαρό νερό και τοποθετούμε τα noodles ρυζιού για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τα βάζουμε ξανά στο μπολ μαζί με 1 κ.σ. λάδι, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  2. Σε ένα άλλο μπολάκι τοποθετούμε και τα αυγά. Χτυπάμε ελαφρώς το μείγμα. Σε ένα μικρό τηγανάκι ψήνουμε τα αυγά με μία κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι (όπως ψήνουμε τα αυγά scrambled).
  3. Αφού ετοιμάσουμε τα υλικά, προχωράμε στην εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ βάζουμε 1 κ.σ. λάδι και, αφού κάψει, σοτάρουμε τις γαρίδες και το τσίλι.
  4. Όταν ψηθούν οι γαρίδες, βάζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη σάλτσα ψαριού (ή σόγια), τον χυμό λάιμ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
  5. Τέλος, προσθέτουμε –εκτός φωτιάς– τα noodles, τις φύτρες φασολιών και το ψημένο αυγό.
  6. Σερβίρουμε σε πιατέλα ή τέσσερα μικρά μπολ και πασπαλίζουμε με φιστίκια, τηγανητό κρεμμύδι και φύλλα κόλιανδρου.