Pad Thai με γαρίδες
Χρόνος Παρασκευής
30'
Χρόνος Ψησίματος
5'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. noodles ρυζιού | Vitasia
- 3 κ.σ. φυτικό λάδι | Vita d’or
- 2 αυγά, χτυπημένα | νώμα
- 400 γρ. γαρίδες με σκόρδο, χοντροκομμένες | Ocean Sea
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένο κόκκινο τσίλι
- 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 6 κ.σ. σάλτσα ψαριού ή σόγιας
- Xυμός από ένα λάιμ
- 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη | Belbake
- 100 γρ. φύτρες φασολιών
Για το σερβίρισμα:
- 4 κ.σ. τηγανητό κρεμμύδι | Kania
- 4 κ.σ. ανάλατα καβουρδισμένα φιστίκια
- Φύλλα κόλιανδρου
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Μέθοδος παρασκευής
- Ετοιμάζουμε τα noodles ρυζιού: σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε χλιαρό νερό και τοποθετούμε τα noodles ρυζιού για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τα βάζουμε ξανά στο μπολ μαζί με 1 κ.σ. λάδι, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
- Σε ένα άλλο μπολάκι τοποθετούμε και τα αυγά. Χτυπάμε ελαφρώς το μείγμα. Σε ένα μικρό τηγανάκι ψήνουμε τα αυγά με μία κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι (όπως ψήνουμε τα αυγά scrambled).
- Αφού ετοιμάσουμε τα υλικά, προχωράμε στην εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ βάζουμε 1 κ.σ. λάδι και, αφού κάψει, σοτάρουμε τις γαρίδες και το τσίλι.
- Όταν ψηθούν οι γαρίδες, βάζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη σάλτσα ψαριού (ή σόγια), τον χυμό λάιμ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος, προσθέτουμε –εκτός φωτιάς– τα noodles, τις φύτρες φασολιών και το ψημένο αυγό.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα ή τέσσερα μικρά μπολ και πασπαλίζουμε με φιστίκια, τηγανητό κρεμμύδι και φύλλα κόλιανδρου.