Ντάκος (Κρήτη)
Χρόνος Παρασκευής
20'
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
6
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 6-8 μερίδες
- 4 Κριθαροκούλουρα (παξιμάδια), Χρυσός Μύλος
- 2 μεγάλες κόκκινες και ώριμες ντομάτες
- 1 κ.σ. μηλόξιδο, Deluxe
- 1 κ.γ. μέλι, γλυκάνθη
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
- 5 φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. θυμάρι, Kania
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 200γρ. φέτα σπασμένη με τα δάκτυλα, ΓΑΛΠΟ
Για το σερβίρισμα
- Κάπαρη
- Ελιές μαύρες κομμένες σε ροδέλες, νώμα
- Ελαιόλαδο, νώμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Τρίψτε μία ντομάτα και την άλλη ψιλοκόψτε την.
- Τοποθετήστε τη ψιλοκομμένη ντομάτα σε ένα μπολ μαζί με το μηλόξιδο, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι, το βασιλικό, το θυμάρι, το κρεμμυδάκι, τη φέτα και ανακατέψτε.
- Σε ένα πιάτο τοποθετήστε τα κριθαροκούλουρα και τοποθετήστε πάνω την τριμμένη ντομάτα σε λεπτή στρώση.
- Μοιράστε πάνω από την τριμμένη ντομάτα το μείγμα με τη φέτα.
- Γαρνίρετε με κάπαρη, ελιές και ραντίστε ελαιόλαδο.