Παέγια με θαλασσινά
Χρόνος Παρασκευής
15'
Χρόνος Ψησίματος
20'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 400ml ζεστός ζωμός λαχανικών, Kania
- 1 γρ. σαφράν
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο, EY
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα σε σκόνη, Kania
- 125γρ. ρύζι Καρολίνα, νώμα
- 50γρ. λευκό κρασί, Cimarosa
- 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λωρίδες
- 150γρ. ντομάτα κονσέρβα (πασάτα ή ψιλοκομμένη), Freshona
- 400γρ. ανάμεικτα θαλασσινά (γαρίδες, μύδια, καλαμάρι κομμένο), Ocean Sea
- 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση για τη γαρνιτούρα
- 1 κ.σ. μαϊντανός ή φρέσκος κόλιανδρος, για τη γαρνιτούρα
- 1 λεμόνι κομμένο σε μοίρες, για το σερβίρισμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάστε τον ζωμό με το σαφράν: Σε 400ml νερό, προσθέστε έναν κύβο ζωμό λαχανικών μαζί με το σαφράν και βράστε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος του ζωμού.
- Στη συνέχεια, σε μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς.
- Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε να σοτάρετε.
- Μετά από ένα λεπτό προσθέστε την πάπρικα και το ρύζι και ανακατέψτε.
- Ακολούθως, βάλτε το κρασί με προσοχή και ανακατέψτε μέχρι να εξατμιστεί.
- Προσθέστε την πιπεριά, τη ντομάτα, τον ζωμό και το σαφράν. Ανακατέψτε ξανά και χαμηλώστε τη φωτιά.
- Μαγειρέψτε το ρύζι χωρίς να το ανακατεύετε.
- Λίγο πριν απορροφήσει τα υγρά, προσθέστε πάνω στο ρύζι τα θαλασσινά και πιέστε με μια σπάτουλα, ώστε να βυθιστούν ελαφρώς.
- Δυναμώστε τη φωτιά και ψήστε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.
- Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και σκεπάστε το με ένα καθαρό πανί κουζίνας για 5 λεπτά.
- Πασπαλίστε με τα μυρωδικά, τα ντοματίνια και σερβίρετε με λεμόνι κομμένο σε μοίρες.