Παέγια με θαλασσινά
Χρόνος Παρασκευής
20'
Χρόνος Ψησίματος
20'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 400ml ζεστός ζωμός λαχανικών | Kania
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο | EY
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. αλάτι | νώμα
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 2 κ.γ.γλυκιά πάπρικα σε σκόνη | Kania
- 125 γρ. ρύζι Καρολίνα | νώμα
- 50 γρ. λευκό κρασί | Cimarosa
- ½ ποσότητα σοφρίτο (συνταγή #2)
- 200 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά (γαρίδες, μύδια, καλαμάρι κομμένο) | Ocean Sea
- 4 μεγάλες γαρίδες | Ocean Sea
- 8-10 μύδια με κέλυφος | Ocean Sea
- 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση (για τη γαρνιτούρα)
- 1 κ.σ. μαϊντανός ή φρέσκος κόλιανδρος (για τη γαρνιτούρα)
- 1 λεμόνι κομμένο σε μοίρες (για το σερβίρισμα)
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάζουμε το σοφρίτο (συνταγή #2). Θα χρειαστούμε τη μισή ποσότητα για την παέγια.
- Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τον ζωμό: Σε 400ml νερό προσθέτουμε έναν κύβο ζωμό λαχανικών και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Στη συνέχεια ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι 1 κ.σ.ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
- Μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε την πάπρικα και το ρύζι και ανακατεύουμε.
- Ακολούθως βάζουμε το κρασί με προσοχή και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε το σοφρίτο, τον ζωμό με το σαφράν και τα ανάμεικτα θαλασσινά. Ανακατεύουμε ξανά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε το ρύζιχωρίς να το ανακατεύουμε.
- Λίγο πριν απορροφήσειτα υγρά, προσθέτουμε πάνω στο ρύζι τις γαρίδες και τα μύδια και πιέζουμε με μια σπάτουλα, ώστε να βυθιστούν ελαφρώς. Σκεπάζουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και να ψηθούν οι μεγάλες γαρίδες.
- Αφαιρούμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με ένα καθαρό πανί κουζίνας για 5 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, τα ντοματίνια, και σερβίρουμε με λεμόνι.