Skip to main content

Παέγια με θαλασσινά

Παέγια με θαλασσινά

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

20'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 400ml ζεστός ζωμός λαχανικών | Kania
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο | EY
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι | νώμα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.γ.γλυκιά πάπρικα σε σκόνη | Kania
  • 125 γρ. ρύζι Καρολίνα | νώμα
  • 50 γρ. λευκό κρασί | Cimarosa
  • ½ ποσότητα σοφρίτο (συνταγή #2)
  • 200 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά (γαρίδες, μύδια, καλαμάρι κομμένο) | Ocean Sea
  • 4 μεγάλες γαρίδες | Ocean Sea
  • 8-10 μύδια με κέλυφος | Ocean Sea
  • 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση (για τη γαρνιτούρα)
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ή φρέσκος κόλιανδρος (για τη γαρνιτούρα)
  • 1 λεμόνι κομμένο σε μοίρες (για το σερβίρισμα)

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάζουμε το σοφρίτο (συνταγή #2). Θα χρειαστούμε τη μισή ποσότητα για την παέγια.
  2. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τον ζωμό: Σε 400ml νερό προσθέτουμε έναν κύβο ζωμό λαχανικών και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί.
  3. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι 1 κ.σ.ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
  5. Μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε την πάπρικα και το ρύζι και ανακατεύουμε.
  6. Ακολούθως βάζουμε το κρασί με προσοχή και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
  7. Προσθέτουμε το σοφρίτο, τον ζωμό με το σαφράν και τα ανάμεικτα θαλασσινά. Ανακατεύουμε ξανά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  8. Μαγειρεύουμε το ρύζιχωρίς να το ανακατεύουμε.
  9. Λίγο πριν απορροφήσειτα υγρά, προσθέτουμε πάνω στο ρύζι τις γαρίδες και τα μύδια και πιέζουμε με μια σπάτουλα, ώστε να βυθιστούν ελαφρώς. Σκεπάζουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και να ψηθούν οι μεγάλες γαρίδες.
  10. Αφαιρούμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.
  11. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με ένα καθαρό πανί κουζίνας για 5 λεπτά.
  12. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, τα ντοματίνια, και σερβίρουμε με λεμόνι.