Πανακότα βανίλιας
Χρόνος Παρασκευής
120'
Χρόνος Ψησίματος
12'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 400ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, Milbona
- 100ml γάλα πλήρες
- 50γρ. ζάχαρη, Belbake
- 1 κ.γ. φρέσκια βανίλια, Belbake
- 4 φύλλα ζελατίνης ή 8γρ. σκόνη
Γαρνιτούρα (προαιρετικά)
- Μούρα του δάσους
- Φρέσκο δυόσμο
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι, προσθέστε την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και αφήστε τα να κοχλάσουν.
- Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από την εστία και προσθέστε μέσα τη ζελατίνη (τη σκόνη προσθέστε την απευθείας ενώ τα φύλλα θα πρέπει να μουλιάσουν πρώτα σε κρύο νερό).
- Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.
- Βάλτε το μείγμα της πανακότας σε μικρά διάφανα μπολάκια ή ποτήρια.
- Τοποθετήστε τα μπολάκια στο ψυγείο μέχρι να πήξει η πανακότα (περίπου 2 ώρες).
- Γαρνίρετε με μούρα του δάσους και δυόσμο.