Παστέλ ντε νάτα «Pastéis de Nata»
Χρόνος Παρασκευής
25
Χρόνος Ψησίματος
30'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
- ½ (425γρ.) συσκευασία έτοιμη ανοιγμένη σφολιάτα (διαστάσεων 40×32 εκ.) kardis
Για την κρέμα
- 400γρ. γάλα φρέσκο
- 100γρ. λευκή ζάχαρη, Belbake
- 3 κρόκοι αυγών, νώμα
- 1 κ.σ.(κοφτή) άμυλο καλαμποκιού (corn flour)
- ½ φακελάκι βανίλια σκόνη ή 1 κ.γ. πάστα βανίλιας
- 1/3 κ.γ. κανέλα σε σκόνη, kania
Για τη γαρνιτούρα/ σερβίρισμα
- Ζάχαρη άχνη και κανέλα σε σκόνη (όσο χρειαστεί)
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για την κρέμα
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα τοποθετήστε το γάλα και τη ζάχαρη.
- Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε με το σύρμα τους κρόκους μαζί με το corn flour, τη βανίλια και την κανέλα μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
- Στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα του γάλακτος μέσα στους κρόκους και ανακατέψτε καλά.
- Σουρώστε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα που βράσατε το γάλα.
- Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε για μισό λεπτό.
Για τη ζύμη
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Βουτυρώστε ή λαδώστε μια φόρμα με 12 θήκες για cupcakes ή μάφινς.
- Σε μια επιφάνεια εργασίας ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας. Χρησιμοποιώντας ένα πλάστη, ανοίξτε το φύλλο ελαφρώς.
- Στη συνέχεια κόψτε το φύλλο με ένα ποτήρι ή κουπάτ (10-12 εκατοστά).
- Μεταφέρετε τη σφολιάτα στη βουτυρωμένη φόρμα. Πιέστε τη ζύμη στα τοιχώματα και τρυπήστε με ένα πιρούνι.
- Στη συνέχεια μοιράστε το μείγμα με το γάλα σε όλες τις θήκες.
- Ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κρέμα.
- Αφαιρέστε τα γλυκά από τις φόρμες.
- Σερβίρετε (πασπαλίστε) με ζάχαρη άχνη και κανέλα.