Πασχαλινά σοκολατένια αυγά
Χρόνος Παρασκευής
30'
Χρόνος Ψησίματος
25'
Μερίδες
3
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 200γρ. σοκολάτα 74% κακάο, κομμένη σε μικρά κομμάτια, Bellarom
- μικρές σοκολάτες για το γέμισμα του αυγού, J.D. Gross
- Φυτικό λάδι, Vita d’or
Εξοπλισμός
- Φόρμες από πλαστικό για πασχαλινά αυγά
- Μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι
- Πινέλο ζαχαροπλαστικής
- Σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και μαρίζα
- Κατσαρόλα και πυρίμαχο μπολ για μπεν-μαρί
- Γάντια κουζίνας
- Λαδόχαρτο
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Καθαρίστε καλά το εσωτερικό της κάθε φόρμας με ζεστό τρεχούμενο νερό και καθαρό πανί κουζίνας.
- Αλείψτε τις ελαφρώς με φυτικό λάδι.
- Λιώστε τα 130γρ. σοκολάτας σε μπεν-μαρί και απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά. Το υπόλοιπα 70γρ. θα τα προσθέσετε μέσα στο μείγμα αφού λιώσει η αρχική ποσότητα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Με ένα πινέλο αλείψτε τις έξι μισές φόρμες των αυγών εσωτερικά και αφήστε τις 5΄- 7΄ στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.
- Θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία τρεις φορές έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα παχύ στρώμα σοκολάτας.
- Παράλληλα, σημαντικό είναι με μια σπάτουλα να λειάνετε το σημείο στο οποίο θα ενώσετε τα δύο κομμάτια του αυγού έτσι ώστε να ενωθεί πιο εύκολα. Εάν περισσέψει λίγη σοκολάτα τοποθετήστε τη με τη βοήθεια μιας μαρίζας στο κέντρο των αυγών.
- Αφήστε τα αυγά για 10΄ στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά η σοκολάτα και ξεφορμάρετε επάνω σε ένα κομμάτι λαδόχαρτο. Καλύτερα να φορέσετε γάντια για να μην δημιουργηθούν αποτυπώματα πάνω στο αυγό.
- Για να ενωθούν τα δύο μισά κομμάτια του αυγού, ζεστάνετε ελαφρώς ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετήστε για 2 δευτερόλεπτα την ένωση έτσι ώστε να λιώσει η σοκολάτα. Ακολούθως ενώστε τα δυο μισά των αυγών μαζί.
- Πριν τα ενώσετε γεμίστε το κάθε μισό του αυγού με μικρές σοκολάτες.