Πικάντικη μους κολοκάσι και αναρής, τραγανή κυπριακή πίτα, καπνιστή λούντζα, μαρμελάδα σύκο
Χρόνος Παρασκευής
30'
Χρόνος Ψησίματος
15'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
- 4 κυπριακές πίτες μίνι, νώμα
Για το μούς
- 100γρ. αναρή ανάλατη, νώμα
- 100γρ. κρεμώδες τυρί, Milbona
- 100γρ. πουρέ κολοκάσι (από τη συνταγή 4)
- Αλάτι, νώμα
- Πιπέρι, νώμα
Για την γαρνιτούρα
- Ένα αποξηραμένο σύκο ή γλυκό καρυδάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
- Φρέσκο θυμάρι
- Μαρμελάδα σύκο ή βερίκοκο
- 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C. Στρώστε 1 επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο.
- Μοιράστε την κάθε πίτα στη μέση και μετά κόψτε τις διαγώνια στα δύο σε λεπτές φέτες (τρίγωνο).
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Ετοιμάστε το μούς τυριού βάζοντας όλα τα τυριά μαζί με το μους μαζί στον επεξεργαστή τροφίμων.
- Κόψτε την λούντζα σε ανάλογα σχήματα όπως την πίτα (τρίγωνο).
- Αλείψτε τις πίτες με μία πολύ λεπτή στρώση με μούς τυριού.
- Τοποθετήστε επάνω μια φέτα καπνιστή λούντζα.
- Χρησιμοποιώντας ένα κορνέ κάντε ροζέτα με το μους τυριού.
- Γαρνίρετε με αποξηραμένο σύκο ή γλυκό καρυδάκι, φρέσκο θυμάρι, μαρμελάδα σύκο ή βερίκοκο και πασπαλίστε με την γλυκιά πάπρικα.