Πουτίγκα με ταλιατέλες και γλυκό του κουταλιού
Χρόνος Παρασκευής
120'
Χρόνος Ψησίματος
15'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 4 μπολάκια των 190γρ.
- 2 φωλιές ταλιατέλες (100γρ.), Combino
- 1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 300γρ. νερό
- 45γρ. ζάχαρη, Belbake
- ½ φακελάκι βανίλια, Belbake
- 500γρ. γάλα κατσικίσιο ή αιγοπρόβειο, ΓΑΛΠΟ
- 2 κ.σ. (24γρ.) άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουρ)
- 6 κ.σ. (42γρ.) κρύο νερό
Για το σερβίρισμα
- Αλεσμένη κανέλα, Kania
- Γλυκά του κουταλιού ή 4 κ.γ. μαρμελάδα, νώμα
- Φρέσκα φύλλα δυόσμο
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε ένα μπολ σπάστε τα ζυμαρικά με το χέρι μέχρι να έχετε μικρά κομμάτια.
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα τοποθετήστε το νερό με το αλάτι. Αφού το νερό κοχλάσει, ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά, ανακατέψτε και σιγοβράστε για 10-12 λεπτά (ή μέχρι να ψηθούν τα ζυμαρικά πολύ καλά).
- Αφήστε τα ζυμαρικά στο νερό για ακόμη 4-5 λεπτά μέχρι να τραβήξουν και άλλο νερό.
- Αφού τα ζυμαρικά μαλακώσουν και ψηθούν, ρίξτε μέσα το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατέψτε. Αφήστε να κοχλάσει σε δυνατή φωτιά.
- Παράλληλα, διαλύστε το άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουρ) σε 6 κουταλιές της σούπας κρύο νερό.
- Αφού κοχλάσει το γάλα με τα ζυμαρικά, ρίξτε μέσα το άμυλο καλαμποκιού και ανακατέψτε ξανά.
- Συνεχίστε να ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα.
- Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και μοιράστε το σε 4 μπολάκια. Πασπαλίστε με κανέλα.
- Αφού κρυώσει, τοποθετήστε το στο ψυγείο και παγώστε το για 2 ώρες περίπου.
- Λίγο πριν σερβίρετε, τοποθετήστε μια κουταλιά του τσαγιού μαρμελάδα ή το γλυκό του κουταλιού.
- Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα δυόσμου.