Skip to main content

Πράσινο κάρυ κοτόπουλο

Πράσινο κάρυ κοτόπουλο

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

10'

Χρόνος Ψησίματος

20'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ.σ. λάδι, Vita dor
  • 1 κρεμμύδι ξηρό (λευκό ή κόκκινο) ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. πράσινη πάστα κάρυ, Vitasia
  • 400γρ. γάλα ή κρέμα καρύδας, Vitasia
  • 500γρ. μηροί κοτόπουλο κομμένοι σε λωρίδες, Του Χασάπη
  • 100γρ. πράσινα φασόλια, κομμένα σε κομμάτια 3 εκατοστών, Green Grocers
  • 1 κ.σ. σάλτσα ψαριού
  • 1 κ.σ. χυμό λάιμ
  • 1 κ.γ. τριμμένο ξύσμα λάιμ
  • 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • Φρέσκα ​​φύλλα κόλιανδρο

 

Πράσινη πάστα κάρυ

  • 1 κ.σ. σπόρους ξηρού κόλιανδρου
  • 2 κ.γ. σπόρους κύμινου
  • 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
  • 2 κ.γ. πάστα γαρίδας
  • 8 μεγάλες πράσινες πιπεριές
  • 5 κόκκινα κρεμμύδια
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 5εκ. φρέσκο ​​τζίντζερ
  • 1 φλ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
  • 6 φύλλα καφίρ
  • 3 λεμονόχορτα
  • 2 κ.γ. ξύσμα λάιμ
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. λάδι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ βάζουμε 1 κ.σ. λάδι και αφού κάψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πάστα του πράσινου κάρυ για ένα λεπτό.
  2. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και βράζουμε για 3 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
  4. Λίγο πριν ψηθεί το κοτόπουλο προσθέτουμε τα φασολάκια και βράζουμε για 5 λεπτά.
  5. Τέλος προσθέτουμε τη σάλτσα ψαριού, τον χυμό λάιμ, το ξύσμα και τη ζάχαρη.
  6. Πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε με το συνοδευτικό ρύζι