Skip to main content

Ρατατούιγ

Ρατατούιγ

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

15'

Χρόνος Ψησίματος

20'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους 1 εκ.
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 1 εκ.
  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους 1 εκ.
  • 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένες σε κύβους 1 εκ.
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο | νώμα
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων | Deluxe
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι | Kania

 

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο | νώμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ντομάτα πάστα | Freshona
  • 50ml λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή | Belbake
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
  • 4 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

 

Για το σερβίρισμα

  • Φρυγανισμένο ψωμί σε χοντρές φέτες ή μπαγκέτα
  • Κατσικίσιο τυρί | Chêne DArgent
  • Φρέσκο θυμάρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμάντε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Κόψτε όλα τα λαχανικά σε κύβους 1 εκ.
  3. Τοποθετήστε τα λαχανικά σε μπολ και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
  4. Ανακατέψτε καλά και τοποθετήστε τα αραιά σε ταψί με λαδόχαρτο.
  5. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ακολούθως ανακατέψτε τα ακόμα μία φορά και αφήστε τα ξανά να ψηθούν, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ομοιόμορφα.
  6. Ενώ ψήνονται τα λαχανικά, ετοιμάστε τη σάλτσα: σοτάρετε σε μία μικρή κατσαρόλα το σκόρδο.
  7. Ακολούθως προσθέστε την πάστα ντομάτας και σοτάρετε για ακόμα 1-2 λεπτά.
  8. Στη συνέχεια προσθέστε το λευκό κρασί και τη ζάχαρη. Χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
  9. Τέλος, προσθέστε τα ντοματίνια, το φρέσκο θυμάρι, τον βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού και τα λαχανικά που έχετε ψήσει στον φούρνο.
  10. Ανακατέψτε εκτός φωτιάς και σερβίρετε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με κατσικίσιο τυρί και φρέσκο θυμάρι.