Ρατατούιγ
Χρόνος Παρασκευής
15'
Χρόνος Ψησίματος
20'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους 1 εκ.
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 1 εκ.
- 1 μεγάλο κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους 1 εκ.
- 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένες σε κύβους 1 εκ.
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο | νώμα
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων | Deluxe
- 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι | Kania
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο | νώμα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ντομάτα πάστα | Freshona
- 50ml λευκό κρασί
- 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή | Belbake
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
- 4 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
Για το σερβίρισμα
- Φρυγανισμένο ψωμί σε χοντρές φέτες ή μπαγκέτα
- Κατσικίσιο τυρί | Chêne D’Argent
- Φρέσκο θυμάρι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμάντε τον φούρνο στους 200°C.
- Κόψτε όλα τα λαχανικά σε κύβους 1 εκ.
- Τοποθετήστε τα λαχανικά σε μπολ και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
- Ανακατέψτε καλά και τοποθετήστε τα αραιά σε ταψί με λαδόχαρτο.
- Ψήστε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ακολούθως ανακατέψτε τα ακόμα μία φορά και αφήστε τα ξανά να ψηθούν, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ομοιόμορφα.
- Ενώ ψήνονται τα λαχανικά, ετοιμάστε τη σάλτσα: σοτάρετε σε μία μικρή κατσαρόλα το σκόρδο.
- Ακολούθως προσθέστε την πάστα ντομάτας και σοτάρετε για ακόμα 1-2 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέστε το λευκό κρασί και τη ζάχαρη. Χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
- Τέλος, προσθέστε τα ντοματίνια, το φρέσκο θυμάρι, τον βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού και τα λαχανικά που έχετε ψήσει στον φούρνο.
- Ανακατέψτε εκτός φωτιάς και σερβίρετε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με κατσικίσιο τυρί και φρέσκο θυμάρι.