Σαλάτα αγγούρι με φιστίκια και τσίλι

Χρόνος Παρασκευής
35'

Χρόνος Ψησίματος
5'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 4 μεγάλα αγγούρια, αποφλοιωμένα
 - 2 κ.σ. ξίδι, Αρχαϊκά
 - 1-2 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι, Vitasia
 - ½ κ.γ ψιλοκομμένο τσίλι
 - ½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 - 2 κ.σ. χοντροκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
 - 100γρ. καβουρδισμένα φιστίκια, χοντροκομμένα, Alesto
 - 2 κ.σ. τραγανό τηγανητό σκόρδο ή κρεμμύδι
 
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Πλένουμε και αποφλοιώνουμε τα αγγουράκια. Κόβουμε κατά μήκος και αφαιρούμε τα σπόρια με ένα κουταλάκι του τσαγιού. Κόβουμε σε φέτες.
 - Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα υλικά για τη σάλτσα: ξίδι, σάλτσα τσίλι, φρέσκο τσίλι και ανακατεύουμε.
 - Προσθέτουμε μέσα το κρεμμύδι, το αγγουράκι και αφήνουμε να μαριναριστεί για μισή ώρα.
 - Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, τα φιστίκια και ανακατεύουμε.
 - Τέλος σερβίρουμε σε μπολ και πασπαλίζουμε με τηγανητό σκόρδο ή κρεμμύδι.
 

