Σεάντας «Seadas»

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 5 τεμάχια
Για τη ζύμη (100 γρ.):
- 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο, νώμα
- 25 γρ. σιμιγδάλι, χρυσός μύλος
- Μια πρέζα αλάτι, νώμα
- 5 γρ. ελαιόλαδο, νώμα
- 35 γρ. χλιαρό νερό
Για τη γέμιση (55 γρ.):
- 50 γρ. πεκορίνο, Milbona
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
Για το σερβίρισμα:
- Μέλι, Marlen
Επιπλέον υλικά
- Φυτικό λάδι για τηγάνισμα, Vita d’or
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τη ζύμη
- Τοποθετήστε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι σε ένα μπολ.
- Προσθέστε το λάδι και τρίψτε το μείγμα με τα δάκτυλα (ρύζιασμα).
- Τέλος, προσθέστε το νερό και χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ανακατέψτε τη ζύμη μέχρι να ενωθεί καλά.
- Πάρτε τη ζύμη με τα χέρια σας και δουλέψτε την µέχρι να πετύχετε µία µαλακή ζύµη που κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
- Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά στο ψυγείο σε πλαστική μεμβράνη.
Για τη γέµιση:
- Τρίψτε το τυρί σε ένα μπολ. Ανακατέψτε το με ξύσμα λεμόνι.
Για τα σεάντας:
- Βγάλτε τη ζύμη από την πλαστική μεμβράνη και δουλέψτε τη ξανά με τα χέρια για να γίνει πιο λεία.
- Σε επιφάνεια πασπαλισμένη με αλεύρι ανοίξτε τη ζύμη με έναν πλάστη σε λεπτό φύλλο 2mm.
- Κόψτε τη ζύμη σε κύκλους με ένα κουπάτ διαμέτρου 8 εκατοστών ή ένα ποτήρι.
- Μαζέψτε τη ζύμη και επαναλάβετε τη διαδικασία με το άνοιγμα της ζύμης μέχρι να έχετε 10 κύκλους.
- Πάρτε γέμιση με ένα κουταλάκι του τσαγιού (10γρ.) και με τη βοήθεια ενός δεύτερου κουταλιού, τοποθετήστε στο κέντρο του κάθε κύκλου το τυρί.
- Τοποθετήστε ακόμα έναν κύκλο ζύμης πάνω από το τυρί. Πιέστε τις άκριες της ζύμης με το πιρούνι για να μην ανοίξει στο τηγάνισμα. Βάλτε τα πιτάκια επάνω σε μια λαδόκολλα.
- Παράλληλα σε μια κατσαρόλα προσθέστε λάδι και αφήστε να πάρει τη σωστή θερμοκρασία τηγανίσματος (180°C) . Προσθέστε προσεκτικά λίγα από τα πιτάκια και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάλτε τα με μια τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα επάνω σε χαρτί κουζίνας.
- Περιχύστε με μέλι τα πιτάκια και σερβίρετε.