Skip to main content

Σοκολατένιο μους αβοκάντο με μπανάνα και φυστικοβούτυρο

Σοκολατένιο μους αβοκάντο με μπανάνα και φυστικοβούτυρο

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

2'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για τη σοκολατένια επικάλυψη

  • 1 μεγάλo ώριμo αβοκάντο βάρους 350γρ. (με πυρήνα και φλούδα)
  • 1 μικρή ώριμη μπανάνα
  • 2 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο, Belbake
  • 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο, GO ON
  • 1 κ.σ. μέλι, γλυκάνθη
  • 1 πρέζα αλάτι

 

Για την γαρνιτούρα

  • Φρέσκο δυόσμο
  • Καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντουκιά ελαφρώς σπασμένα
  • Μούρα του δάσους ή αχλάδι κομμένο σε λεπτές φέτες

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τη σοκολατένια επικάλυψη

  1. Κόψτε στη μέση τα αβοκάντο και βγάλτε τον πυρήνα τους.
  2. Αφαιρέστε τη σάρκα από το αβοκάντο με ένα κουτάλι και τοποθετήστε τη σε επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μπολ.
  3. Προσθέστε μέσα στον κάδο του επεξεργαστή όλα τα υλικά της συνταγής και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
  4. Χτυπήστε καλά μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
  5. Τοποθετήστε μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ.
  6. Σερβίρετετην μους σε μπολ ή σε μικρά ποτηράκια.
  7. Γαρνίρετε με τα υλικά της αρεσκείας σας και σερβίρετε.