Skip to main content

Σούπα κολοκάσι cappuccino

Σούπα κολοκάσι cappuccino

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

60'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κολοκάσι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρή πατάτα ή γλυκοπατάτα, καθαρισμένη, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 μήλο καθαρισμένο κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 1 μικρό πράσο κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο | νώμα
  • 1 ½ λίτρο (ή όσο χρειαστεί) ζωμό λαχανικών (ακολουθεί συνταγή)
  • 100ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.γ. θυμάρι
  • 1/3 κ.γ. κανέλα | Kania
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι | Kania

 

Για τον φρέσκο ζωμό λαχανικών

  • 1 λίτρο κρύο νερό
  • Καλά πλυμένες φλούδες λαχανικών/φρούτων από όλες τις συνταγές
  • 2 φύλλα δάφνης

 

Για το γαρνίρισμα:

  • Αφρόγαλα
  • Φρεσκοτριμμένα μπαχαρικά | Kania

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C. Στρώστε ένα επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο.
  2. Καθαρίστε και σκουπίστε το κολοκάσι με μία πετσέτα. Κόψτε το κολοκάσι σε κομμάτια με το μαχαίρι.
  3. Καθαρίστε την πατάτα, το μήλο και το κρεμμύδι. Κόψτε τα σε φέτες.
  4. Σε ένα μπολ τοποθετήστε την κολοκύθα, τις πατάτες και το πράσο. Ανακατέψτε τα καλά με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και απλώστε τα λαχανικά πάνω στο ταψί.
  5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  6. Ενώ ψήνονται τα λαχανικά, ετοιμάστε τον ζωμό λαχανικών: Προσθέστε όλα τα υλικά για τον ζωμό σε μία μέτρια κατσαρόλα.
  7. Αφού κοχλάσει το νερό, σιγοβράστε για 25 λεπτά και ανά διαστήματα αφαιρέστε τον αφρό που θα δημιουργηθεί.
  8. Αφού ετοιμαστεί ο ζωμός, στραγγίστε τα υλικά και κρατήστε μόνο το αρωματικό ζουμί.
  9. Τοποθετήστε το ζουμί πίσω στη μέτρια κατσαρόλα και προσθέστε μέσα το κρασί και τα μπαχαρικά (θυμάρι, κανέλα, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι).
  10. Αφού ροδοκοκκινίσουν τα λαχανικά στον φούρνο, προσθέστε τα στην κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά, το θυμάρι και τον ζωμό.
  11. Σιγοβράστε για 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  12. Σβήστε τη φωτιά. Με ένα μπλέντερ χειρός ανακατέψτε μέχρι να γίνει πουρές. Για να έχετε μία πιο βελουδένια υφή, περάστε την από σουρωτήρι. Εάν χρειάζεται, προσθέστε περισσότερο ζωμό.
  13. Σερβίρετε τη σούπα σε μικρά ζεστά ποτήρια με τις γαρνιτούρες: αφρόγαλα και φρεσκοτριμμένα μπαχαρικά.