Σούπα κολοκάσι cappuccino
Χρόνος Παρασκευής
20'
Χρόνος Ψησίματος
60'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. κολοκάσι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μικρή πατάτα ή γλυκοπατάτα, καθαρισμένη, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 μήλο καθαρισμένο κομμένο σε χοντρές φέτες
- 1 μικρό πράσο κομμένο σε χοντρές φέτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο | νώμα
- 1 ½ λίτρο (ή όσο χρειαστεί) ζωμό λαχανικών (ακολουθεί συνταγή)
- 100ml λευκό ξηρό κρασί
- 2 κ.γ. θυμάρι
- 1/3 κ.γ. κανέλα | Kania
- ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι | Kania
Για τον φρέσκο ζωμό λαχανικών
- 1 λίτρο κρύο νερό
- Καλά πλυμένες φλούδες λαχανικών/φρούτων από όλες τις συνταγές
- 2 φύλλα δάφνης
Για το γαρνίρισμα:
- Αφρόγαλα
- Φρεσκοτριμμένα μπαχαρικά | Kania
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C. Στρώστε ένα επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο.
- Καθαρίστε και σκουπίστε το κολοκάσι με μία πετσέτα. Κόψτε το κολοκάσι σε κομμάτια με το μαχαίρι.
- Καθαρίστε την πατάτα, το μήλο και το κρεμμύδι. Κόψτε τα σε φέτες.
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε την κολοκύθα, τις πατάτες και το πράσο. Ανακατέψτε τα καλά με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και απλώστε τα λαχανικά πάνω στο ταψί.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Ενώ ψήνονται τα λαχανικά, ετοιμάστε τον ζωμό λαχανικών: Προσθέστε όλα τα υλικά για τον ζωμό σε μία μέτρια κατσαρόλα.
- Αφού κοχλάσει το νερό, σιγοβράστε για 25 λεπτά και ανά διαστήματα αφαιρέστε τον αφρό που θα δημιουργηθεί.
- Αφού ετοιμαστεί ο ζωμός, στραγγίστε τα υλικά και κρατήστε μόνο το αρωματικό ζουμί.
- Τοποθετήστε το ζουμί πίσω στη μέτρια κατσαρόλα και προσθέστε μέσα το κρασί και τα μπαχαρικά (θυμάρι, κανέλα, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι).
- Αφού ροδοκοκκινίσουν τα λαχανικά στον φούρνο, προσθέστε τα στην κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά, το θυμάρι και τον ζωμό.
- Σιγοβράστε για 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Σβήστε τη φωτιά. Με ένα μπλέντερ χειρός ανακατέψτε μέχρι να γίνει πουρές. Για να έχετε μία πιο βελουδένια υφή, περάστε την από σουρωτήρι. Εάν χρειάζεται, προσθέστε περισσότερο ζωμό.
- Σερβίρετε τη σούπα σε μικρά ζεστά ποτήρια με τις γαρνιτούρες: αφρόγαλα και φρεσκοτριμμένα μπαχαρικά.