Skip to main content

Σπαγγέτι αλά Πουτανέσκα

Σπαγγέτι αλά Πουτανέσκα

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

15'

Χρόνος Ψησίματος

14'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 250γρ. σπαγγέτι, Combino βρασμένα σε ζεστό αλατισμένο νερό
  • 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο, EY
  • 4-6 φιλέτα αντζούγιας, NIXE
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. νιφάδες καυτερής πιπεριάς (μπούκοβο), Kania (προαιρετικά)
  • 500γρ.σάλτσα με ντομάτα και βασιλικό, Combino
  • 10 μεγάλες μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 2 κ.σ. κάπαρη ή ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
  • 10 κόκκινα ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τα ζυμαρικά

  1. Σε 2,5 λίτρα νερό προσθέστε 2 κ.σ. αλάτι και αφήστε το νερό να κοχλάσει (αναλογία ζυμαρικών νερού 1:10).
  2. Μόλις κοχλάσει, ρίξτε μέσα τα σπαγγέτι και ανακατέψτε καλά. Ψήστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες χρόνου του πακέτου για να ψηθούν αλ ντέντε (al dente).
  3. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τοποθετήστε τα στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
  4. Ρίξτε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ. Ρίξτε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε.

 

Για τη σάλτσα

  1. Τα υλικά είναι απλά, αλλά θα πρέπει να είναι όλα προετοιμασμένα μπροστά σας.
  2. Τοποθετήστε τις αντζούγιες σε ένα μικρό πιατάκι ή μπολ. Ψιλοκόψτε το σκόρδο

και τοποθετήστε τον στο ίδιο πιατάκι με τις αντζούγιες.

  1. Ξεπλύνετε τις ελιές και την κάπαρη για να μην βγει το πιάτο πολύ αλμυρό. Ακολούθως, κόψτε τις ελιές στη μέση και τοποθετήστε τις σε ένα μικρό μπολ. Ενώστε τις ελιές με την κάπαρη.
  2. Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση και ψιλοκόψτε τον μαϊντανό.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι τοποθετήστε το ελαιόλαδο, τις αντζούγιες και το σκόρδο. Σοτάρετε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθούν καλά οι αντζούγιες και να βγουν τα αρώματα του σκόρδου.
  4. Στη συνέχεια, ρίξτε μέσα το μπούκοβο και ανακατέψτε για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίξτε μέσα στο τηγάνι τη σάλτσα ντομάτας τις ελιές, την κάπαρη και ανακατέψτε. Μόλις η σάλτσα βράσει, κλείστε τη φωτιά.
  5. Ρίξτε μέσα στο τηγάνι τα ντοματίνια και 1 ½ κ.σ. μαϊντανό. Ανακατέψτε ελαφρώς.
  6. Τέλος, στο μεγάλο μπολ που τοποθετήσατε τα ζυμαρικά, προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε καλά μέχρι να πάει η σάλτσα παντού.
  7. Τοποθετήστε τα ζυμαρικά στο πιάτο και πασπαλίστε με επιπλέον μαϊντανό. Αν δεν έχετε προσθέσει το μπούκοβο, τρίψτε πάνω από το πιάτο φρέσκο πιπέρι.