Σπαγγέτι με χορτοφαγική σάλτσα μπολονέζ
Χρόνος Παρασκευής
15'
Χρόνος Ψησίματος
20'
Μερίδες
2
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για τη σάλτσα μπολονέζ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, νώμα
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ αλάτι, νωμα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 μέτρια μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα
- 275γρ. κιμά σόγιας, Vemondo
- 2 κ.σ ντοματόπαστα, Kania
- 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 στέλεχος σέλινο, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό καρότο, ψιλοκομμένο
- 150γρ. λευκό ή ροζέ vegan κρασί, cimarosa
- 200γρ. ζεστό νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας, Kania
- 2 κ.γ. ξερή ρίγανη, νωμα
- 1 κ.γ πιπέρι, Kania
- Φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό, θυμάρι) για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ νιφάδες γλυκιάς πιπεριάς (μπούκοβο), Kania
- 250γρ. σπαγγέτι, Combino βρασμένα σε ζεστό αλατισμένο νερό
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε μία μέτρια κατσαρόλα προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι.
- Αφού καραμελώσει ελαφρώς, προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για ακόμη ένα λεπτό.
- Στη συνέχεια προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να μαράνουν.
- Ακολούθως προσθέστε και τον κιμά σόγιας, την ντοματόπαστα, τις ντομάτες, το σέλινο και το καρότο.
- Ανακατέψτε για ένα λεπτό και προσθέστε το κρασί. Αφήστε να εξατμιστεί και προσθέστε το ζεστό νερό, το ξυλάκι κανέλας, τη ρίγανη και το πιπέρι.
- Μισοσκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε μέχρι να ψηθεί το καρότο (μαλακώσει).
- Εάν χρειαστεί προσθέστε και άλλο ζεστό νερό.
- Όταν ψηθεί η σάλτσα και δέσει η σάλτσα προσθέστε τα φρέσκα μυρωδικά και αφαιρέστε το το ξυλάκι κανέλας.
- Σερβίρετε με τα ψημένα σπαγγέτι.
- Γαρνίρετε με επιπλέον φρέσκα μυρωδικά και γλυκιάς πιπεριάς (μπούκοβο), Kania
Για τα ζυμαρικά:
- Σε 2,5 λίτρα νερό προσθέστε 2 κ.σ. αλάτι και αφήστε το νερό να κοχλάσει (αναλογία ζυμαρικών νερού 1:10).
- Μόλις κοχλάσει, ρίξτε μέσα τα σπαγγέτι και ανακατέψτε καλά. Ψήστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες χρόνου του πακέτου για να ψηθούν αλ ντέντε (al dente).
- Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τοποθετήστε τα στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.