Skip to main content

Σπιτικές κοτομπουκιές με δημητριακά ολικής άλεσης!

Σπιτικές κοτομπουκιές με δημητριακά ολικής άλεσης!

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

10'

Χρόνος Ψησίματος

20'

Μερίδες

2-3

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 600γρ. άπαχο κιμά κοτόπουλο, Του Χασάπη
  • 60γρ. δημητριακά ολικής καλαμποκιού (cornflakes), Crownfield
  • 80γρ. τριμμένη παρμεζάνα, αναρή ξηρή ή χαλούμι ξηρό, ΓΑΛΠΟ
  • 1κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη

 

Για την επικάλυψη

  • 100γρ. δημητριακάολικήςκαλαμποκιού (corn flakes) αλεσμένα, Crownfield
  • 70γρ. τριμμένη παρμεζάνα, αναρή ξηρή ή χαλούμι, ΓΑΛΠΟ

 

Ειδικός εξοπλισμός (προαιρετικά)

  • τσέρκια (κουπ πατ) σε σχήμα ζωάκια, καρδιές, αστεράκια

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτεόλα τα υλικά του μείγματος: κιμά κοτόπουλο, δημητριακά καλαμποκιού σπασμένα με το χέρι, τριμμένο τυρί, θυμάρι ή ρίγανη.
  2. Ανακατέψτε όλα τα υλικά με ένα πιρούνι.
  3. Στρώστε ένα επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο.
  4. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε τα δημητριακά καλαμποκιού (σπασμένα με το χέρι) με το τριμμένο τυρί (που θα χρησιμοποιήσετε για την επικάλυψη).
  5. Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε νερό και τοποθετήστε μέσα δυο κουτάλια για να βραχούν (η ζύμη θα κολλάει).
  6. Αρχίστε να σχηματίζετε τις κοτομπουκιές με τα δυο κουτάλια που τοποθετήσατε στο νερό: Πάρτε μια κουταλιά μείγμα και με τη βοήθεια του άλλου κουταλιού τοποθετήστε τη μέσα στο μπολ της φρυγανιάς.
  7. Κυλήστε την μπάλα μέσα στο μείγμα της φρυγανιάς και ακολούθως πάρτε την στα χέρια σας.
  8. Καθώς έχετε τη μπάλα με τη φρυγανιά στα χέρια σας, πιέστε καλά σε ό,τι σχήμα θέλετε. Ακολούθως τοποθετήστε την επάνω σε ταψί με λαδόχαρτο. Εναλλακτικά μπορείτε να τοποθετήσετε το μείγμα σε μικρά κουπ πατ και να σχηματίσετε ζωάκια, καρδιές, αστεράκια ή ό,τι άλλο σχήμα εσείς επιθυμείτε.
  9. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να σχηματίσετε 10-12 κοτομπουκιές.
  10. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200℃.
  11. Ψήστε20λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να φυλάξετε τις κοτομπουκιές στην κατάψυξη μέχρι και 3 μήνες και να τις ψήσετε στον φούρνο απευθείας (προσθέτοντας στον χρόνο ψησίματος 5-7 λεπτά).