Τάκος αλ παστόρ
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Υλικά με τη σειρά που θα τοποθετηθούν επάνω στην πίτα:
- Φυτικό λάδι για το ψήσιμο της πίτας, Vita d’or
- 4 μέτριες πίτες τορτίγιας (από το κουτί FAJITA MEAL KIT)
- ½ κ.σ. λάδι, Vita d’or
- 4 ροδέλες φρέσκο ανανά, κομμένο σε κυβάκια
- 200γρ. προ-ψημένο γύρο, Του Χασάπη
- 1 φακελάκι σάλτσα Fajita (από το κουτί FAJITA MEAL KIT)
- 4 κ.σ. σάλτσα γουακαμόλε, Snack Day
- Ανάμεικτη σαλάτα με λάχανο, Η Κουζίνα μου
- 8 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες ανακατεμένο μαζί με 2 κ.γ. μεξικάνικα μπαχαρικά (από το κουτί FAJITA MEAL KIT)
- 4 κ.σ. καλαμπόκι κονσέρβας ή κατεψυγμένο, Freshona
- 4 κ.σ. ξινόκρεμα
- Φύλλα κόλιανδρο
- 1 μοσχολέμονο (λάιμ) κομμένο σε μοίρες (wedges), για το σερβίρισμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ζεστάνετε τις πίτες σε τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
- Με ένα πινέλο αλείψτε τις με φυτικό λάδι.
- Τοποθετήστε τις πίτες ανάποδα σε σχάρα του φούρνου δημιουργώντας έτσι τις θήκες τάκος.
- Ψήστε στον φούρνο στους 190°C για 7-8 λεπτά ή μέχρι να ξεροψηθούν.
- Για το κρέας: Παράλληλα σε ένα τηγάνι τοποθετήστε τον ανανά με ½ κ.σ. λάδι. Καραμελώστε ελαφρά και προσθέστε μέσα τον γύρο μέχρι να ζεσταθεί. Ανακατέψτε μέσα και τη σάλτσα Fajita και βγάλτε το τηγάνι από την εστία.
- Στήσιμο: Αλείψτε την κάθε θήκη με 1 κ.σ. γουακαμόλε και προσθέστε επάνω λίγη σαλάτα.
- Πάνω από τη σαλάτα τοποθετήστε 50γρ. κρέας και 2 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.
- Στη συνέχεια πασπαλίστε με το κόκκινο κρεμμύδι που αναμείξατε με τα μεξικάνικα μπαχαρικά και 1 κ.σ. καλαμπόκι.
- Ακολούθως, ραντίστε το κρέας με 1 κ.σ. ξινόκρεμα.
- Τέλος, ρίξτε από πάνω τα φύλλα κόλιανδρο και σερβίρετε δίπλα ένα κομμάτι μοσχολέμονο (λάιμ).
- Σερβίρετε αμέσως.