Τηγανίτες με μήλο, τυρί cottage και αλεύρι ολικής άλεσης
Χρόνος Παρασκευής
5'
Χρόνος Ψησίματος
15'
Μερίδες
8-10
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για την επικάλυψη
- Μαρμελάδα μούρων ή βερίκοκο για σερβίρισμα, Maribel
- Φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- Ξύσμα από λεμόνι
Για το χυλό
- 125γρ. αλεύρι ολικής άλεσης, Χρυσός Μύλος
- 1 ½ κ.γ. baking powder, Belbake
- 50γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη ή μέλι, Marlen
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. κανέλα αλεσμένη, Kania
- 1 μικρό μήλο (125γρ.) τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 100γρ. γάλα, ΓΑΛΠΟ
- 50γρ. τυρί cottage, Milbona
- 1 μέτριο αυγό
- Φυτικό λάδι για τηγάνισμα, Vita D’or
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε ένα μέτριο μπολ τοποθετήστε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη (η μέλι), το αλάτι και την κανέλα.
- Στη συνέχεια τοποθετήστε στο ίδιο μπολ, το τριμμένο μήλο, το γάλα, το τυρί cottage και το αυγό.
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί με ένα πιρούνι.
- Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή μια ηλεκτρική συσκευή για κρέπες και αλείψτε τα με φυτικό λάδι.
- Χρησιμοποιώντας δύο κουτάλια σχηματίστε τις τηγανίτες.
- Τηγανίστε και από τις δύο πλευρές μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς.
- Σερβίρετε με μαρμελάδα, ξύσμα από λεμόνι και φρέσκο θυμάρι.