Τσάτνεϊ με πράσινο μάνγκο
Χρόνος Παρασκευής
15'
Χρόνος Ψησίματος
25'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ.σ. φυτικό λάδι, Vita d’or
- 2 κ.γ. αρτύματα κάρυ, Kania
- 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη ή φρέσκο τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
- 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 μεγάλο πράσινο (άγουρο) μάνγκο, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 50γρ. ξίδι μήλο, Deluxe
- 25γρ. καστανή ζάχαρη, Belbake
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 μικρό τσίλι ή ½ κ.γ. σκόνη (προαιρετικά)
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάστε τα υλικά της συνταγής.
- Σε μία μικρή κατσαρόλα προσθέστε το φυτικό λάδι και σοτάρετε το κάρυ, το τζίντζερ και το κρεμμύδι.
- Αφού βγουν τα αρώματα από τα μπαχαρικά και καραμελώσει το κρεμμύδι, προσθέστε το μάνγκο.
- Στη συνέχεια προσθέστε το ξίδι και το αλάτι.
- Αρχικά, βράστε σε υψηλή φωτιά και ανακατέψτε καλά.
- Ακολούθως, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να μαλακώσει το μάνγκο για 15 λεπτά περίπου. Ανά διαστήματα θα πρέπει να ανακατεύετε το μείγμα για μην κολλήσουν τα φρούτα στην κατσαρόλα.
- Αφού το μείγμα δέσει και εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά, προσθέστε τη ζάχαρη και το τσίλι (προαιρετικά). Βράστε για ακόμη ένα λεπτό.
- Σερβίρετε το τσάτνεϊ ως έχει ή με ένα μπλέντερ χεριού (ράβδο), λιώστε το ελαφρά.