Υγιεινά τρουφάκια από χαρουπόμελο, βρώμη, ξηρούς καρπούς και πορτοκάλι

Χρόνος Παρασκευής
20'

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες
10

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 125γρ. σταφίδες, αποξηραμένα μούρα ή φοινίκια, Alesto
- 100γρ. μούσλι, Crownfield
- 75γρ. χαρουπόμελο ή πετιμέζι (σιρόπι σταφυλιού)
- 50γρ. ξηρούς καρπούς (όπως καρύδια, αμύγδαλα και Brazilian nuts), Alesto
- ½ κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
Επικάλυψη
- Σκόνη κακάο κοσκινισμένο, Belbake
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Τοποθετήστε το κοσκινισμένο κακάο σε ένα μικρό βαθύ δοχείο ή ταψάκι.
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά της συνταγής. Αλέστε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Ακολούθως πλάστε τις τρούφες σε μπάλες (35γρ.) ανάμεσα στις παλάμες σας.
- Τοποθετήστε όλες τις τρούφες μέσα στο ταψάκι και ανακινήστε ελαφρώς μέχρι να καλυφθούν από το κακάο.
- Παγώστε στο ψυγείο μισή με μία ώρα και σερβίρετε.