Φρέσκα ζυμαρικά με πέστο αλά τζενοβέζε

Χρόνος Παρασκευής
2'

Χρόνος Ψησίματος
3'

Μερίδες
2

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. φρέσκα ζυμαρικά | DELUXE
Για το πέστο:
- 50 γρ. φύλλα βασιλικού
- 50 γρ. ελαιόλαδο | νώμα
- 1 κ.σ. κουκουνάρι | alesto
- 25 γρ. παρμεζάνα | Lovilio
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι | Kania
Για το γαρνίρισμα:
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι | Kania
- Παρμεζάνα τριμμένη | Lovilio
- Γλυκές νιφάδες μπούκοβο | Kania
- Φρέσκος βασιλικός
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για το πέστο:
- Σε έναν μικρό επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά για το πέστο.
- Αλέστε μέχρι να έχετε μια αλοιφή.
Για τα ζυμαρικά:
- Σε 2,5 λίτρα νερό προσθέστε 2 κ.σ. αλάτι και αφήστε το νερό να κοχλάσει (αναλογία ζυμαρικών νερού: 1:10).
- Μόλις κοχλάσει, ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά. Βράστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες χρόνου που αναγράφονται στο πακέτο.
- Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τοποθετήστε τα στο σουρωτήρι για να στραγγίσουν.
- Ρίξτε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ και προσθέστε το πέστο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να πάει η σάλτσα παντού.
- Τοποθετήστε τα ζυμαρικά στο πιάτο.
- Πασπαλίστε με μαύρο πιπέρι, τυρί τριμμένο και γλυκές νιφάδες μπούκοβο.