Skip to main content

Φρέσκα ζυμαρικά με πέστο αλά τζενοβέζε

Φρέσκα ζυμαρικά με πέστο αλά τζενοβέζε

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

2'

Χρόνος Ψησίματος

3'

Μερίδες

2

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. φρέσκα ζυμαρικά | DELUXE

Για το πέστο:

  • 50 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 50 γρ. ελαιόλαδο | νώμα
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι | alesto
  • 25 γρ. παρμεζάνα | Lovilio
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι | Kania

Για το γαρνίρισμα:

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι | Kania
  • Παρμεζάνα τριμμένη | Lovilio
  • Γλυκές νιφάδες μπούκοβο | Kania
  • Φρέσκος βασιλικός

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για το πέστο:

  1. Σε έναν μικρό επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά για το πέστο.
  2. Αλέστε μέχρι να έχετε μια αλοιφή.

Για τα ζυμαρικά:

  1. Σε 2,5 λίτρα νερό προσθέστε 2 κ.σ. αλάτι και αφήστε το νερό να κοχλάσει (αναλογία ζυμαρικών νερού: 1:10).
  2. Μόλις κοχλάσει, ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά. Βράστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες χρόνου που αναγράφονται στο πακέτο.
  3. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τοποθετήστε τα στο σουρωτήρι για να στραγγίσουν.
  4. Ρίξτε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ και προσθέστε το πέστο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να πάει η σάλτσα παντού.
  5. Τοποθετήστε τα ζυμαρικά στο πιάτο.
  6. Πασπαλίστε με μαύρο πιπέρι, τυρί τριμμένο και γλυκές νιφάδες μπούκοβο.