Χοιρινά μπριζολάκια λαιμού με σάλτσα κολοκύθας και γλυκό κόκκινο κρασί
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για το χοιρινό
- 8 χοιρινά μπριζολάκια λαιμού, Του Χασάπη
- Ανάμεικτα μπαχαρικά, Deluxe
- 1 κ.γ. αλάτιΙμαλαΐων, Deluxe
- ½ κ.γ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
Υλικά για τη σάλτσα
- 1 κ.σ. φυτικό λάδι, Vita d’or
- ½ κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. αλάτιΙμαλαΐων, Deluxe
- 200γρ. κουμανταρία ή μαυροδάφνη
- Ένα κλωναράκι δεντρολίβανο
- Ένα κλωναράκι θυμάρι
- 200γρ. κολοκύθα κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο (για το τελείωμα)
- Ανάμεικτα μπαχαρικά, Deluxe
- Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για την προετοιμασία του κρέατος:
- Σε έναν πάγκο εργασίας, τοποθετήστε ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη και πάνω το χοιρινό. Σκεπάστε το με πλαστική μεμβράνη και κτυπήστε το ελαφρά με ένα μπάτη για να μαλακώσει.
- Στη συνέχεια, αφαιρέστε την πλαστική μεμβράνη και καρυκέψτε το κρέας.
Προετοιμασία για τη σάλτσα / τελείωμα:
- Ζεστάνετε μια κουταλιά φυτικό λάδι σε βαθύ τηγάνι (το οποίο θα πρέπει να έχει καπάκι).
- Ροδίστε τα χοιρινά μπριζολάκια από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε το σε ένα πιάτο.
- Προσθέστε στο τηγάνι τη μισή κουταλιά βούτυρο ανάλατο, το κρεμμύδι, το αλάτι και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί.
- Ακολούθως, προσθέστε το γλυκό κρασί και τα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι).
- Ανακατέψτε καλά και προσθέστε τους κύβους κολοκύθας και τα χοιρινά μπριζολάκια.
- Μισοσκεπάστε την κατσαρόλα και ψήστε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί το χοιρινό και να μαλακώσει η κολοκύθα. Αν το κρασί εξατμιστεί στην πορεία προσθέστε λίγο ζεστό νερό.
- Για να γλασάρει η σάλτσα του χοιρινού, ξεσκεπάστε το χοιρινό, προσθέστε μια κουταλιά ανάλατο βούτυρο και δυναμώστε τη φωτιά μέχρι να γλασάρει η σάλτσα (να γίνει σαν σιρόπι).
- Βγάλτε το τηγάνι με το χοιρινό εκτός φωτιάς και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Όταν ξεκουραστεί το χοιρινό σερβίρετε με τη σάλτσα και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.