Skip to main content

Χορτοφαγική Μαγειρίτσα

Χορτοφαγική Μαγειρίτσα

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

25'

Χρόνος Ψησίματος

25'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαγειρίτσα

  • 275γρ. κιμά σόγιας, Vemondo
  • 2 κ.γ. ξερή ρίγανη, νωμα
  • 1 κ.γ πιπέρι, Kania
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ΕΥ
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 250γρ. βασιλομανίταρα (ή άλλα μανιτάρια) κομμένα σε φέτες
  • 4 κ.σ. μηλόξυδο, Deluxe
  • 1 κύβο λαχανικών, Kania
  • 2 λίτρα νερό
  • 100γρ. ρύζι καρολίνα, νώμα
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 6 φύλλα μαρούλι (romaine), καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • Χυμό από 2 λεμόνια (70γρ.)
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. ταχίνι ακατέργαστο, γλυκάνθη

 

Για τη γαρνιτούρα

  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ΕΥ
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι, Kania

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον κιμά σόγιας με ρίγανη και πιπέρι. Ακολούθως πλάστε τον κιμά σε μικρά μπαλάκια (λίγο πιο μικρά από ένα κουτάλι της σούπας). Τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο.
  2. Στη συνέχεια, ζεστάνετε μία μέτρια κατσαρόλα και προσθέστε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το πράσο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει για 2 λεπτά.
  3. Ακολούθως προσθέστε το σκόρδο και μόλις βγάλει τα αρώματά του προσθέστε και τα μανιτάρια. Σβήστε με μηλόξυδο και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί στο μισό.
  4. Προσθέστε το νερό και τον ζωμό λαχανικών.
  5. Μόλις βράσει το ζουμί προσθέστε όσο αλάτι επιθυμείτε, το ρύζι και ανακατέψτε μια φορά χαμηλώνοντας παράλληλα τη φωτιά.
  6. Αφού ψηθεί το ρύζι (περίπου 10 λεπτά), προσθέστε τα μπαλάκια του κιμά σόγιας.
  7. Αφήστε να βράσουν για δύο λεπτά και προσθέστε το μαρούλι και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατέψτε ελαφρώς.
  8. Παράλληλα σε ένα μπολ βάλτε τον χυμό λεμονιού, το ταχίνι και το κορν φλάουρ και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι. Προσθέστε το μείγμα στην κατσαρόλα ώστε να πήξει η σούπα.

Για τη γαρνιτούρα: Σερβίρετε τη σούπα σε βαθύ πιάτο και πασπαλίστε με άνηθο και μαύρο πιπέρι. Γαρνίρετε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.