Όρζο με θαλασσινά και φινόκιο
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. κριθαράκι, βρασμένο σε 1,5 λίτρο ζωμό, Combino
- 1 κ.σ. ελαιόλαιδο, EY
- ½ κόκκινο ή λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ φινόκιο, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. αλάτι
- 300 γρ. διάφορα θαλασσινά κομμένα σε μικρά κομμάτια (αχιβάδες, μύδια, γαρίδες, χταπόδι), Ocean Sea
- 100 γρ. λευκό κρασί, Cimarosa
- 1 κόκκινη ντομάτα ώριμη, ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
- Βασιλικό ή ρίγανη φρέσκια για το τελείωμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Βράστε το κριθαράκι σε ζωμό. Όταν το κριθαράκι ψηθεί ‘al dente’, στραγγίστε το και λαδώστε το ελαφρώς για να μην κολλήσει.
- Ζεστάνετε 1 κ.σ. βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι με το φοινόκιο και το αλάτι τσιγαρίζοντάς τα μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, αλλά χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Ακολούθως προσθέστε τα θαλασσινά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέστε το λευκό κρασί και ανακατέψτε καλά μέχρι το κρασί να εξατμιστεί στο μισό.
- Στη συνέχεια, προσθέστε το προψημένο κριθαράκι και ανακατέψτε.
- Στο τέλος, προσθέστε τη ντομάτα, το ξύσμα λεμόνι και το πιπέρι.
- Σερβίρετε σε πιάτο σούπας με τη γαρνιτούρα, το βασιλικό ή τη ρίγανη.