Ατομικά cheesecake με μελομακάρονα και πορτοκάλι
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
- 100γρ. μελομακάρονα, Favorina
- 50γρ. μπισκότα βρώμης, Sondey
- Βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα της φόρμας, Milbona
Για το μείγμα τυριού
- 200γρ. κρεμώδες τυρί, Milbona
- 100γρ. στραγγιστό γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
- 50γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
- 1 μέτριο (50γρ) αυγό
- 1 κ.σ. corn flour
- 1 κ.γ, βανίλια, Belbake
- 1 κ.γ. ξύσμα μανταρίνι
Για τη διακόσμηση
- 200γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι ανακατεμένη με χυμό από ένα μανταρίνι, Maribel
- Καρύδια Pecan, ψιλοκομμένα ανακατεμένα με χοντροκομμένο μπισκότο βρώμης και μελομακάρονο
- Αποξηραμένα μανταρίνια σε στρογγυλές φέτες
- Δεντρολίβανο
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 175°C.
- Αλείψτε 4 μικρά φορμάκια σιλικόνης με λιωμένο βούτυρο.
- Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα ή θρυμματίστε τα με ένα πιρούνι.
- Χωρίστε το μείγμα σε 4 μικρά φορμάκια σιλικόνης. Πιέστε ελαφρά το μείγμα στη βάση.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί το κρεμώδες τυρί, το γιαούρτι, το αυγό, τη ζάχαρη, το corn flour, το ξύσμα και τη βανίλια.
- Χωρίστε το μείγμα στα μικρά φορμάκια.
- Τοποθετήστε τα φορμάκια σε βαθύ πυρίμαχο ταψί και προσθέστε μέσα ζεστό νερό μέχρι το 1/3 (μπεν μαρί).
- Ψήστε για 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν εντελώς και στη συνέχεια βάλτε τα για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
- Σερβίρετε με τα υλικά της διακόσμησης.