Bao Buns με πάπια και σάλτσα hoisin
Χρόνος Παρασκευής
20'
Χρόνος Ψησίματος
4'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 330γρ. αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο, νώμα
- 30γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
- 5γρ. μαγιά, Belbake
- ½ κ.γ αλάτι, νώμα
- ½ κ.γ μαγειρική σόδα, Belbake
- ½ κ.γ baking powder, Belbake
- 185γρ. φρέσκο γάλα
- 30γρ. φυτικό βούτυρο
Για το άλειμμα
- φυτικό λάδι, Vita d’or
Για το σερβίρισμα
- Σάλτσα hoisin, Vitasia
- 1 συσκευασία (320γρ) πάπια ψητή ψιλοκομμένη, Deluxe
- Φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- Φρέσκο αγγουράκι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- Τραγανό κρεμμύδι, Kania
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Για την πάπια: Χωρίς να χρειάζεται να ξεπαγώσετε τη πάπια, αφαιρέστε την πλαστική μεμβράνη από τη συσκευασία. Αλείψτε με φυτικό λάδι.
- Τοποθετήστε τη συσκευασία πάπιας με το ταψάκι της σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και γίνει τραγανή.
- Αρχικά τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τα στερεά υλικά και έπειτα προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και το βούτυρο.
- Ζυμώνουμε στο μίξερ με το ζυμωτήρι (γάντζο) για 8-10 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο μπολ και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Ακολούθως βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε με ένα πλάστη σε τετράγωνο σχήμα 20χ20 εκατοστών.
- Κόβουμε τη ζύμη με ένα κουπάτ ή ένα ποτήρι διαμέτρου 10 εκατοστων και τοποθετώντας τις ζύμες πάνω σε ταψάκι με λαδόχαρτο.
- Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα κουζίνας για 20 λεπτά.
- Αφού διογκωθούν αλείφουμε τις ζύμες με φυτικό λάδι, τις διπλώνουμε και τις τοποθετούμε σε ατμομάγειρα ή σε κατσαρόλα με ατμό
- Μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά.
- Αφού ψηθούν αλείφουμε με σάλτσα hoisin το εσωτερικό του ψωμιού και προσθέτουμε την γέμιση: το κρέας, τα κρεμμυδάκια και το τραγανό κρεμμύδι.