Skip to main content

Bao Buns με πάπια και σάλτσα hoisin

Bao Buns με πάπια και σάλτσα hoisin

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

4'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 330γρ. αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο, νώμα
  • 30γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 5γρ. μαγιά, Belbake
  • ½ κ.γ αλάτι, νώμα
  • ½ κ.γ μαγειρική σόδα, Belbake
  • ½ κ.γ baking powder, Belbake
  • 185γρ. φρέσκο γάλα
  • 30γρ. φυτικό βούτυρο

Για το άλειμμα

  • φυτικό λάδι, Vita dor

Για το σερβίρισμα

  • Σάλτσα hoisin, Vitasia
  • 1 συσκευασία (320γρ) πάπια ψητή ψιλοκομμένη, Deluxe
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • Φρέσκο αγγουράκι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • Τραγανό κρεμμύδι, Kania

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Για την πάπια: Χωρίς να χρειάζεται να ξεπαγώσετε τη πάπια, αφαιρέστε την πλαστική μεμβράνη από τη συσκευασία. Αλείψτε με φυτικό λάδι.
  2. Τοποθετήστε τη συσκευασία πάπιας με το ταψάκι της σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και γίνει τραγανή.
  3. Αρχικά τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τα στερεά υλικά και έπειτα προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και το βούτυρο.
  4. Ζυμώνουμε στο μίξερ με το ζυμωτήρι (γάντζο) για 8-10 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
  5. Στη συνέχεια τοποθετούμε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο μπολ και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  6. Ακολούθως βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε με ένα πλάστη σε τετράγωνο σχήμα 20χ20 εκατοστών.
  7. Κόβουμε τη ζύμη με ένα κουπάτ ή ένα ποτήρι διαμέτρου 10 εκατοστων και τοποθετώντας τις ζύμες πάνω σε ταψάκι με λαδόχαρτο.
  8. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα κουζίνας για 20 λεπτά.
  9. Αφού διογκωθούν αλείφουμε τις ζύμες με φυτικό λάδι, τις διπλώνουμε και τις τοποθετούμε σε ατμομάγειρα ή σε κατσαρόλα με ατμό
  10. Μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά.
  11. Αφού ψηθούν αλείφουμε με σάλτσα hoisin το εσωτερικό του ψωμιού και προσθέτουμε την γέμιση: το κρέας, τα κρεμμυδάκια και το τραγανό κρεμμύδι.