Κοτόπουλο Τσόου Μέιν (Chow Mein) με γαρίδες

Χρόνος Παρασκευής
25'

Χρόνος Ψησίματος
10'

Μερίδες
2

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 200γρ αποξηραμένα noodles αυγών, Vitasia
 - 2 κ.σ. φυτικό λάδι, Vita d’or
 - 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας Vitasia
 - 1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες κατά μήκος (χωρισμένο το λευκό και το πράσινο μέρος)
 - 2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
 - 250γρ. γαρίδες, Ocean Sea
 - 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
 - 100γρ. μπρόκολο βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια, Green Grocer’s
 - 1 μικρό καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
 - 4-5 κ.σ. σάλτσα σόγιας Vitasia
 - ½ κ.σ. σησαμέλαιο, Vitasia
 - ½ κ.γ. σκόνη τσίλι, Kania (προαιρετικά)
 - Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
 - Καβουρδισμένο σησάμι
 
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Βράστε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο, βραστό νερό για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν al dente, ή βράστε τα noodles αυγών σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
 - Στραγγίστε τα και ξεπλύνετέ τα με κρύο νερό. Στραγγίστε ξανά, περιχύστε με λίγο λάδι και ανακατέψτε ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Τοποθετήστε τα στο ψυγείο.
 - Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ, ζεστάνετε 1 κ.σ. λάδι. Όταν κάψει, προσθέστε το λευκό μέρος του κρεμμυδιού και το τζίντζερ και σοτάρετε για ένα λεπτό.
 - Προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε για ένα λεπτό ακόμα.
 - Έπειτα, ρίξτε την κόκκινη πιπεριά, το μπρόκολο και το καρότο και σοτάρετε μέχρι να ψηθούν καλά οι γαρίδες και τα λαχανικά να μαλακώσουν.
 - Προσθέστε τα noodles, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το τσίλι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
 - Σερβίρετε αμέσως και πασπαλίστε με σουσάμι και πράσινο κρεμμυδάκι.
 

