Skip to main content

Bao Buns με τραγανό κοτόπουλο και σάλτσα hoisin

Bao Buns με τραγανό κοτόπουλο και σάλτσα hoisin

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

140'

Χρόνος Ψησίματος

25'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τα ψωμάκια

  • 330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο, Νώμα
  • 30 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 5 γρ. ξηρή μαγιά, Belbake
  • ½ κ.γ. αλάτι, Νώμα
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα, Belbake
  • ½ κ.γ. baking powder, Belbake
  • 185 γρ. φρέσκο γάλα
  • 30 γρ. φυτικό βούτυρο
  • Λίγο φυτικό λάδι για το άλειμμα (Vita d’or)

Υλικά για το σερβίρισμα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο πανέ ψημένα (300 γρ.), Culinea
  • Σάλτσα hoisin, Vitasia
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • Φρέσκο αγγουράκι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • Τραγανό κρεμμύδι, Kania

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά. Προσθέτουμε το γάλα και το φυτικό βούτυρο και ζυμώνουμε με γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 8–10 λεπτά, μέχρι να έχουμε ελαστική ζύμη.
  2. Πρώτη ωρίμανση: Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Πλάθουμε τα bao: Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε τετράγωνο περίπου 30×30 εκ. Κόβουμε κύκλους διαμέτρου 15 εκ. και τους τοποθετούμε σε ταψί με λαδόχαρτο.
  4. Δεύτερη ωρίμανση: Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν.
  5. Παράλληλα ψήνουμε το κοτόπουλο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά.
  6. Διπλώνουμε & ατμίζουμε τα ψωμιά: Αλείφουμε ελαφρά με φυτικό λάδι, διπλώνουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα τοποθετούμε σε ατμομάγειρα ή σε κατσαρόλα με ατμό. Μαγειρεύουμε για 6–8 λεπτά, μέχρι να γίνουν αφράτα.
  7. Συναρμολόγηση: Αλείφουμε το εσωτερικό κάθε bao με σάλτσα hoisin και γεμίζουμε με κοτόπουλο, φρέσκο κρεμμυδάκι, αγγουράκι και τραγανό κρεμμύδι.