Μπέργκερς
Χρόνος Παρασκευής
30'
Χρόνος Ψησίματος
30'
Μερίδες
6
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 6 μπιφτέκια:
- 6 μπιφτέκια ( βοδινά, χορτοφαγικά ή κοτόπουλο) , Του Χασάπη
Συνοδευτικά (γέμιση):
- 6 ψωμάκια για μπέργκερ
- Κέτσαπ, Kania
- Μαγιονέζα, Vita d’or
- Αγγουράκι τουρσί σε φέτες, Freshona
- Μπιφτέκια χορτοφαγικά, Next Level
- Αμερικάνικο τυρί σε φέτες, Milbona
- Ντομάτα σε φέτες
- Μαρούλι, κομμένο στο μέγεθος του ψωμιού
- Τραγανό κρεμμύδι, Kania
- Τραγανές πατάτες κατάψυξης ψημένες στον φούρνο, Harvest Basket
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τα μπιφτέκια:
1. Τοποθετήστε τα μπέργκερ στο μπάρμπεκιου ή σε ένα τηγάνι του γκριλ σε δυνατή φωτιά.
2. Ψήστε μέχρι να πάρουν χρώμα και μετά γυρνάτε τα μπιφτέκια από την άλλη μέχρι να πάρουν ξανά χρώμα.
Συναρμολόγηση:
1. Ετοιμάστε όλα τα συνοδευτικά.
2. Κόψτε τα ψωμάκια σε δύο ίσες φέτες. Αλείψτε το πρώτο ψωμί (βάση) με κέτσαπ και το δεύτερο με μαγιονέζα.
3. Προσθέστε επάνω στη βάση του ψωμιού την κέτσαπ, το αγγουράκι τουρσί σε φέτες και το μπιφτέκι.
4. Πάνω από το μπιφτέκι τοποθετήστε το τυρί.
5. Ακολούθως, προσθέστε επάνω την ντομάτα, το μαρούλι και το κρεμμύδι.
6. Κλείστε το μπέργκερ με το ψωμί που αλείψατε με μαγιονέζα.
7. Σερβίρετε με πατάτες που ψήσατε στον φούρνο (200°C για μισή ώρα).