Μπέργκερς
Χρόνος Παρασκευής
30
Χρόνος Ψησίματος
30'
Μερίδες
6
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- Υλικά για 6 μπιφτέκια:
- 6 βοδινά (χορτοφαγικά ή κοτόπουλο) μπιφτέκια, Του Χασάπη
- Ανάμεικτα μπαχαρικά για bbq, Deluxe
- Συνοδευτικά (γέμιση)
- 6 ψωμάκια για μπέργκερ
- Κέτσαπ, Kania
- Μαγιονέζα, Vita d’or
- Αγγουράκι τουρσί σε φέτες, Freshona
- Μπιφτέκια (συνταγή #4)
- Αμερικάνικο τυρί σε φέτες, Milbona
- Τραγανό μπέικον, Αγροικία
- Ντομάτα σε φέτες
- Μαρούλι, κομμένο στο μέγεθος του ψωμιού
- Καραμελωμένο κρεμμύδι (συνταγή #5)
- Τραγανές πατάτες κατάψυξης ψημένες στο φούρνο, Harvest Basket
- Καραμελωμένα κρεμμύδια
- 1 κ.σ. φυτικό λάδι, Vita d’or
- 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα φέτες
- ½ κ.γ. αλάτιΙμαλαΐων, Deluxe
- 3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο, Deluxe
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τα μπιφτέκια:
- Τοποθετήστε τα μπέργκερ στο μπάρμπεκιου ή σε ένα τηγάνι του γκριλ σε δυνατή φωτιά.
- Καρυκέψτε τα μπιφτέκια με τα ανάμεικτα μπαχαρικά.
- Ψήστε μέχρι να πάρουν χρώμα και μετά γυρνάτε τα μπιφτέκια από την άλλη μέχρι να πάρουν ξανά χρώμα. Καρυκέψτε ξανά.
Συναρμολόγηση:
- Ετοιμάζουμε όλα τα συνοδευτικά. Κόβουμε τα λαχανικά και ψήνουμε το μπέικον σε σχάρα ή τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Τοποθετούμε επάνω σε χαρτί κουζίνας.
- Κόβουμε τα ψωμάκια σε δύο ίσες φέτες. Αλείβουμε το πρώτο ψωμί (βάση) με κέτσαπ και το δεύτερο με μαγιονέζα.
- Προσθέτουμε επάνω στη βάση του ψωμιού την κέτσαπ, το αγγουράκι τουρσί σε φέτες και το μπιφτέκι.
- Πάνω από το μπιφτέκι τοποθετούμε το τυρί και το μπέικον.
- Ακολούθως, προσθέτουμε επάνω τη ντομάτα, το μαρούλι και το κρεμμύδι.
- Κλείνουμε το μπέργκερ με το ψωμί που αλείψαμε με μαγιονέζα.
- Σερβίρουμε με πατάτες που ψήσαμε στο φούρνο (200°C για μισή ώρα).
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι και προσθέστε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι. Ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, περίπου 10 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να γίνει σκούρο και καραμελωμένο.
- Προσθέστε το ξίδι και ανακατέψτε καλά. Αφαιρέστε από τη φωτιά.