Skip to main content

Μπέργκερς

Μπέργκερς

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

30

Χρόνος Ψησίματος

30'

Μερίδες

6

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • Υλικά για 6 μπιφτέκια:
    • 6 βοδινά (χορτοφαγικά ή κοτόπουλο) μπιφτέκια, Του Χασάπη
    • Ανάμεικτα μπαχαρικά για bbq, Deluxe
  • Συνοδευτικά (γέμιση)
    • 6 ψωμάκια για μπέργκερ
    • Κέτσαπ, Kania
    • Μαγιονέζα, Vita d’or
    • Αγγουράκι τουρσί σε φέτες, Freshona
    • Μπιφτέκια (συνταγή #4)
    • Αμερικάνικο τυρί σε φέτες, Milbona
    • Τραγανό μπέικον, Αγροικία
    • Ντομάτα σε φέτες
    • Μαρούλι, κομμένο στο μέγεθος του ψωμιού
    • Καραμελωμένο κρεμμύδι (συνταγή #5)
    • Τραγανές πατάτες κατάψυξης ψημένες στο φούρνο, Harvest Basket
  • Καραμελωμένα κρεμμύδια
    • 1 κ.σ. φυτικό λάδι, Vita dor
    • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα φέτες
    • ½ κ.γ. αλάτιΙμαλαΐων, Deluxe
    • 3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο, Deluxe

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τα μπιφτέκια:

  1. Τοποθετήστε τα μπέργκερ στο μπάρμπεκιου ή σε ένα τηγάνι του γκριλ σε δυνατή φωτιά.
  2. Καρυκέψτε τα μπιφτέκια με τα ανάμεικτα μπαχαρικά.
  3. Ψήστε μέχρι να πάρουν χρώμα και μετά γυρνάτε τα μπιφτέκια από την άλλη μέχρι να πάρουν ξανά χρώμα. Καρυκέψτε ξανά.

Συναρμολόγηση:

  1. Ετοιμάζουμε όλα τα συνοδευτικά. Κόβουμε τα λαχανικά και ψήνουμε το μπέικον σε σχάρα ή τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Τοποθετούμε επάνω σε χαρτί κουζίνας.
  2. Κόβουμε τα ψωμάκια σε δύο ίσες φέτες. Αλείβουμε το πρώτο ψωμί (βάση) με κέτσαπ και το δεύτερο με μαγιονέζα.
  3. Προσθέτουμε επάνω στη βάση του ψωμιού την κέτσαπ, το αγγουράκι τουρσί σε φέτες και το μπιφτέκι.
  4. Πάνω από το μπιφτέκι τοποθετούμε το τυρί και το μπέικον.
  5. Ακολούθως, προσθέτουμε επάνω τη ντομάτα, το μαρούλι και το κρεμμύδι.
  6. Κλείνουμε το μπέργκερ με το ψωμί που αλείψαμε με μαγιονέζα.
  7. Σερβίρουμε με πατάτες που ψήσαμε στο φούρνο (200°C για μισή ώρα).

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι και προσθέστε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι. Ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, περίπου 10 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να γίνει σκούρο και καραμελωμένο.
  • Προσθέστε το ξίδι και ανακατέψτε καλά. Αφαιρέστε από τη φωτιά.