Skip to main content

Ζυμαρικά Cacio e Pepe

Ζυμαρικά Cacio e Pepe

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

10'

Χρόνος Ψησίματος

15'

Μερίδες

2

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 175γρ. σπαγγέτι Combino
  • 100 γρ. πεκορίνο ρομάνο, Lovilio
  • 3 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
  • 2 λίτρα νερό
  • 1 κ.σ. αλάτι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τα ζυμαρικά

  1. Σε κατσαρόλα προσθέτουμε 2 λίτρα νερό και 1 κ.σ. αλάτι. Αφήνουμε να κοχλάσει.
  2. Ρίχνουμε τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε καλά στην αρχή για να μην κολλήσουν.
  3. Τα βράζουμε al dente σύμφωνα με τον χρόνο που γράφει η συσκευασία (περίπου 9 λεπτά).
  4. Πριν τα σουρώσουμε, κρατάμε 1 φλιτζάνι (250ml) από το νερό των ζυμαρικών.

 

Για τη σάλτσα

  1. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε το μαύρο πιπέρι σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
  2. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών στο τηγάνι με το πιπέρι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  3. Ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε ώστε να απορροφήσουν το άρωμα.
  4. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί κρεμώδης σάλτσα.

 

Σερβίρισμα

  1. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε βαθιά πιάτα.
  2. Πασπαλίζουμε με επιπλέον τριμμένο πεκορίνο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.