Ζυμαρικά Cacio e Pepe

Χρόνος Παρασκευής
10'

Χρόνος Ψησίματος
15'

Μερίδες
2

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 175γρ. σπαγγέτι Combino
- 100 γρ. πεκορίνο ρομάνο, Lovilio
- 3 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
- 2 λίτρα νερό
- 1 κ.σ. αλάτι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τα ζυμαρικά
- Σε κατσαρόλα προσθέτουμε 2 λίτρα νερό και 1 κ.σ. αλάτι. Αφήνουμε να κοχλάσει.
- Ρίχνουμε τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε καλά στην αρχή για να μην κολλήσουν.
- Τα βράζουμε al dente σύμφωνα με τον χρόνο που γράφει η συσκευασία (περίπου 9 λεπτά).
- Πριν τα σουρώσουμε, κρατάμε 1 φλιτζάνι (250ml) από το νερό των ζυμαρικών.
Για τη σάλτσα
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε το μαύρο πιπέρι σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
- Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών στο τηγάνι με το πιπέρι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε ώστε να απορροφήσουν το άρωμα.
- Κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί κρεμώδης σάλτσα.
Σερβίρισμα
- Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε βαθιά πιάτα.
- Πασπαλίζουμε με επιπλέον τριμμένο πεκορίνο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.