Skip to main content

California Roll (uramaki)

California Roll (uramaki)

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

30'

Μερίδες

16 κομμάτια

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • ≈ 200 γρ. μαγειρεμένο ρύζι για σούσι | Vitasia
  • 2 nori κομμένα στη μέση κατά μήκος | Vitasia
  • 4 στικ καβουρόψυχας (σουρίμι) | Ocean sea
  • ½ αβοκάντο σε λωρίδες
  • 2 κ.σ. (≈ 30 γρ.) μαγιονέζα με siracha | Vitasia
  • Σουσάμι ψημένο ή τηγανητό κρεμμύδι | Kania
  • Αβγά ψαριού | Deluxe

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάστε το ρύζι για σούσι όπως στη βασική συνταγή.
  2. Κόψτε το nori στη μέση κατά μήκος.
  3. Τοποθετήστε μισό φύλλο nori στο bamboo mat, με τη γυαλιστερή πλευρά κάτω και τη ματ πλευρά πάνω.
  4. Απλώστε μια λεπτή στρώση ρυζιού (≈ 100 γρ.) σε όλη την επιφάνεια του nori. Πασπαλίστε με σουσάμι ή τηγανητό κρεμμύδι.
  5. Αναποδογυρίστε το nori τοποθετώντας το ρύζι προς τα κάτω.
  6. Βάλτε τη γέμιση κατά μήκος στο κέντρο του ρυζιού (σουρίμι + μαγιονέζα + αβοκάντο).
  7. Τυλίξτε σφιχτά και κόψτε σε 8 κομμάτια. Γαρνίρετε με τα αβγά ψαριού.
  8. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το άλλο μισό φύλλο nori.
  9. Σερβίρετε με σάλτσα σόγιας, wasabi και gari.

Το California Roll ονομάζεται έτσι γιατί δημιουργήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, και πιο συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια, γύρω στη δεκαετία του 1960 ή 1970. Είναι ένα από τα πρώτα παραδείγματα “fusion sushi”, που προσαρμόστηκαν στις γεύσεις της Δύσης.

Inside-out” στυλ: Το ρύζι είναι τοποθετημένο εξωτερικά και το φύκι (nori) εσωτερικά, για τους πελάτες που δεν ήταν εξοικειωμένοι οπτικά με το φύκι.