Κάρυ Τίκα Μασάλα
Χρόνος Παρασκευής
30'
Χρόνος Ψησίματος
30'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για τη μαρινάδα
- 1 συσκευασία (500γρ.) κοτόπουλο στήθος ή μηρούς κομμένο σε μικρές μπουκιές, Του Χασάπη
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 1 συσκευασία (200γρ.) γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 κ.γ. αλεσμένο κύμινο
- 1 κ.γ. αρτύματα garam masala, Deluxe
- 1 κ.γ. πάπρικα
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένo
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 2 κ.γ. κόλιανδρο ξηρό
- 1 κ.γ. αλεσμένο κύμινο
- 1 κ.γ. αρτύματα garam masala, Deluxe
- 1 κ.γ. αλεσμένο κουρκουμά
- 1 κ.γ. αρτύματα με τσίλι, Deluxe
- 1 κ.σ. ντομάτα πάστα, Kania
- 250 γρ. ντομάτες πασάτα, Freshona
- 1 συσκευασία (150γρ.) γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
- Φύλλα κόλιανδρου, για γαρνίρισμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Κόψτε το κοτόπουλο στήθος σε κύβους και μαρινάρετέ το μέσα στο λεμόνι, γιαούρτι, σκόρδο, τζίντζερ, αλάτι, κύμινο, garam masala και πάπρικα. Προαιρετικά καλύτερα να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 2 ώρες τουλάχιστον.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 240°C.
- Στρώστε το ταψί με λαδόχαρτο, απλώστε τα κομμάτια κοτόπουλο και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.
- Παράλληλα, ετοιμάστε τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το αλάτι.
- Στη συνέχεια, προσθέστε το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρετε για 15 δευτερόλεπτα.
- Ακολούθως, βάλτε με τη σειρά όλα τα μπαχαρικά της συνταγής και σοτάρετε μέχρι να βγουν τα αρώματά τους.
- Προσθέστε την πάστα ντομάτας, την πασάτα και βράστε για 5 λεπτά.
- Τελευταία προσθέστε το γιαούρτι και το κοτόπουλο και βράστε για 2 λεπτά.
- Εκτός φωτιάς, γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε με ρύζι.