Τσάτνεϊ μάνγκο και μήλο

Χρόνος Παρασκευής
15'

Χρόνος Ψησίματος
25'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. νερό
- 1 μάνγκο κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 μεγάλο μήλο αποφλοιωμένο, χωρίς κουκούτσι, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρους, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 50 γρ. σταφίδες | νώμα
- 60 γρ. ξίδι μήλο | νώμα
- 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
- 2 κ.γ. αρτύματα κάρι | Kania
- ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη | Kania
- ½ κ.γ. αλάτι | νώμα
- ½ φλιτζ. (100 γρ.) καστανή ζάχαρη | Belbake
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.
- Φέρνουμε σε βρασμό σε υψηλή φωτιά, ανακατεύοντας καλά.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα.
- Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, για να μην κολλήσει το μείγμα στον πάτο της κατσαρόλας.
- Όταν το μείγμα δέσει και εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρουμε από τη φωτιά.