Skip to main content

Cheesecake με μασκαρπόνε, γιαούρτι, μέλι και μούσλι

Cheesecake με μασκαρπόνε, γιαούρτι, μέλι και μούσλι

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

60'

Μερίδες

6

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

  • 120γρ.βιολογικό μούσλι ολικής άλεσης με βρώμη, σταφίδες και ξηρούς καρπούς (χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη), Crownfield
  • 50γρ. καρύδια κάσιους χωρίς αλάτι, ALESTO (φουσκωμένα σε νερό)
  • 1 ώριμη μπανάνα (130γρ.)

 

Για τη γέμιση

  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό, νώμα
  • 500γρ.(2 συσκευασίες) μασκαρπόνε, Milbona
  • 80γρ. μέλι, νώμα
  • 1 μεσαίο αυγό (50γρ.)
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, νώμα
  • ξύσμα από ½ μοσχολέμονo (λάιμ) ή λεμόνι

 

Για τη διακόσμηση

  • 200γρ. κατεψυγμένες φράουλες ή μούρα, Green Grocers
  • 1 κ.σ. μέλι, Γλυκάνθη
  • ξύσμα από ½ μοσχολέμονo (λάιμ) και χυμό από ένα λάιμ (ή ένα μικρό λεμόνι)

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Φουσκώστε τα καρύδια κάσιους χωρίς αλάτι σε ζεστό νερό για 2 ώρες τουλάχιστον. Στραγγίστε καλά.
  2. Στρώστε με λαδόχαρτο τη βάση μιας στρογγυλής φόρμας για κέικ 16 εκατοστών με αποσπώμενη βάση. Τυλίξτε την εξωτερική βάση της φόρμας με ασημόχαρτο. Το κέικ θα ψηθεί  σε μπεν μαρί , έτσι θα αποτρέψετε το νερό από το να μπει μέσα στη φόρμα.
  3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
  4. Για τη βάση: Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων αλέστε το μούσλι μαζί με τα καρύδια κάσιους που έχετε φουσκώσει. Ακολούθως προσθέστε την μπανάνα και αλέστε ξανά μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα.
  5. Μεταφέρετε το μείγμα μέσα στη στρογγυλή φόρμα και πιέστε με ένα κουτάλι έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια κρούστα.
  6. Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ κτυπήστε με το σύρμα το κρεμώδες τυρί, το γιαούρτι, το αλεύρι, το αυγό, το μέλι και τον χυμό από το λάιμ.
  7. Απλώστε το μείγμα με το τυρί πάνω από το μπισκότο.
  8. Τοποθετείστε το ταψάκι μέσα σε μεγαλύτερο ταψί και ρίξτε ζεστό νερό που να σκεπάζει μέχρι κάτω από τη μέση το ταψάκι με το μείγμα (μπεν μαρί).
  9. Ψήστε το γλυκό σας στον προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για μια ώρα.
  10. Αφού ψηθεί, απομακρύνετέ το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει τουλάχιστον για μια ώρα για να ξεκουραστεί.
  11. Για τη σάλτσα: σε ένα κατσαρολάκι βράστε τις φράουλες μαζί με τον χυμό, το μέλι και το ξύσμα του λάιμ. Πολτοποιήστε το μείγμα σε ένα μπλέντερ χειρός και αφήστε να κρυώσει για το σερβίρισμα. Εναλλακτικά περάστε τη σάλτσα από κόσκινο για να αφαιρέσετε τα σπόρια.
  12. Αφαιρέστε το κέικ από τη φόρμα και τοποθετήστε το σε πιάτο. Στολίστε με τη σάλτσα.
  13. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό και ζεστό μαχαίρι για να κόψετε το κέικ σε μερίδες.