Cheesecake brownies με μαρμελάδα κεράσι και χαλεπιανό

Χρόνος Παρασκευής
20'

Χρόνος Ψησίματος
40'

Μερίδες
8 κομμάτια

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση των brownies:
- 125 γρ. σοκολάτα με 60% κακάο | J.D. GROSS
- 125 γρ. ανάλατο βούτυρο | Milbona
- 20 γρ. άγλυκο κακάο, κοσκινισμένο | Belbake
- 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις | Νώμα
- ½ φακελάκι βανίλια | Belbake
- ¼ κ.γ. αλάτι | Νώμα
- 50 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη | Belbake
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη | Belbake
- 2 αβγά (100 γρ.) | Νώμα
- 50 γρ. ανάλατα χαλεπιανά, χοντροκομμένα | Alesto
Για την επικάλυψη του cheesecake:
- 300 γρ. τυρί κρέμα | Milbona
- 50 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη | Belbake
- Μια πρέζα αλάτι | Νώμα
- 1 αβγό | Νώμα
- ½ φακελάκι βανίλια | Belbake
- 175 γρ. μαρμελάδα κεράσι Έδεσσας | Νώμα
- 1 κ.σ. ζεστό νερό
Για γαρνιτούρα/σερβίρισμα:
- 50 γρ. ανάλατα χαλεπιανά, χοντροκομμένα | Alesto
- 250 γρ. κεράσια κατεψυγμένα, χωρίς κουκούτσι | Νώμα
- 1 κ.σ. λικέρ αμαρέτο | Almiral
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη | Belbake
- Μπάλες παγωτό | Gelatelli
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθέρμανση φούρνου: Ζεστάνετε τον φούρνο στους 175°C. Στρώστε ένα τετράγωνο ταψί 18×18 εκ. με αντικολλητικό χαρτί.
- Προετοιμασία μαρμελάδας/φρούτων: Σε ένα μικρό μπολ αραιώστε τη μαρμελάδα κεράσι με 1 κ.σ. ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά. Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατέψτε τα κεράσια μαζί με το αμαρέτο και την καστανή ζάχαρη.
- Λιώσιμο σοκολάτας: Λιώστε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο. Μόλις λιώσουν, αποσύρετε από τη φωτιά.
- Ανάμειξη: Προσθέστε στο μείγμα το κακάο, το αλεύρι, το αλάτι, τις δύο ζάχαρες, τα αβγά, τη βανίλια και τα χαλεπιανά. Ανακατέψτε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Άπλωμα βάσης: Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ισιώστε την επιφάνεια.
- Πρώτο ψήσιμο: Ψήστε για 15 λεπτά στους 175°C.
- Επικάλυψη cheesecake: Σε ένα μπολ χτυπήστε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, το αλάτι, το αβγό και τη βανίλια μέχρι να γίνει λείο και αφράτο μείγμα.
- Συναρμολόγηση: Ρίξτε το μείγμα cheesecake πάνω στη μισοψημένη βάση. Στη συνέχεια προσθέστε κουταλιές από τη μαρμελάδα σε διάφορα σημεία της επιφάνειας. Με μια χοντρή οδοντογλυφίδα ή ένα ξυλάκι για σουβλάκι δημιουργήστε κυματιστές γραμμές ή μαρμάρινο εφέ, περνώντας απαλά μέσα από το μείγμα.
- Τελικό ψήσιμο: Χαμηλώστε τον φούρνο στους 160°C και συνεχίστε για 20 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
- Σερβίρισμα: Αφήστε να κρυώσει εντελώς, βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα και κόψτε σε κομμάτια. Γαρνίρετε με παγωτό, χαλεπιανά και τα μαριναρισμένα κεράσια.

