Dwaeji bulgogi / Χοιρινό

Χρόνος Παρασκευής
4'

Χρόνος Ψησίματος
1'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. πολύ λεπτές φέτες χοιρινού (λαιμός, νεφραμιά, σπάλα, κοιλιά) | Του Χασάπη
Για τη μαρινάδα:
- Πουρές από ένα ασιατικό αχλάδι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας | Exotic food
- 1 κ.σ. ζάχαρη | Belbake
- 1 κ.σ. μίριν (κρασί από ρύζι)
- 1 κ.σ. soju
- ½ κ.σ. πάστα πιπεριού gochujang
- 1 κ.γ. καβουρδισμένο λάδι σουσαμιού | Exotic food
- 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο | Kania
Υλικά για σάλτσα Ssamjang
- 60 γρ. doenjang (πάστα από φασόλια σόγιας)
- 1 κ.σ. gochujang (πάστα από καυτερές πιπεριές)
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.γ. καβουρδισμένο σουσάμι
- 1 κ.σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε ένα τηγάνι του γκριλ ή στο μπάρμπεκιου ψήστε το χοιρινό που κόψατε σε φέτες και μαρινάρετε για 2 ώρες τουλάχιστον.
- Μόλις πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.
- Σερβίρετε σε ολόκληρα φύλλα μαρούλι (ssam), τυλίγοντας το κρέας σε πακέτα με σάλτσα Ssamjang
Μέθοδος παρασκευής για σάλτσα Ssamjang
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.