Dwaeji Bulgogi / Χοιρινό
Χρόνος Παρασκευής
60'
Χρόνος Ψησίματος
10'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ. πολύ λεπτές φέτες χοιρινού (λαιμό, νεφραμιά, σπάλα, κοιλιά), Του Χασάπη
Για τη μαρινάδα
- Πουρέ από ένα ασιατικό αχλάδι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Exotic food
- 1 κ.σ. ζάχαρη, Belbake
- 1 κ.σ. μίριν (κρασί από ρύζι)
- 1 κ.σ. soju
- ½ κ.σ. πάστα πιπεριού gochujang
- 1 κ.γ. καβουρδισμένο λάδι σουσαμιού, Exotic food
- 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο,Kania
Σάλτσα Ssamjang
- 60γρ. doenjang (πάστα από φασόλια σόγιας)
- 1 κ.σ. gochujang (πάστα από καυτερές πιπεριές)
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.γ. καβουρδισμένο σουσάμι
- 1 κ.σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε ένα τηγάνι του γκριλ ή στο μπάρμπεκιου ψήστε το χοιρινό που κόψατε σε φέτες και μαρινάρετε για 2 ώρες τουλάχιστον.
- Μόλις πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.
- Σερβίρετε σε ολόκληρα φύλλα μαρούλι (ssam), τυλίγοντας το κρέας σε πακέτα με σάλτσα Ssamjang.
Σάλτσα Ssamjang
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.