Φιλέτο φασιανού σε σάλτσα αχλαδιού και κόκκινο κρασί
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
3
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για τον φασιανό
- 1 συσκευασία (3 στήθη) φιλέτα φασιανού, Culinea
- Ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι ή πουλερικά, Deluxe
Υλικά για τη σάλτσα
- ½ κ.σ. φυτικό λάδι, Vita d’or
- 3 κ.σ. μπράντυ, Majestat
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 150γρ. ξηρό κόκκινο κρασί
- 1 κ.σ. μηλόξιδο, Deluxe
- 1 μεγάλο αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε μέτριους κύβους
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο (για το τελείωμα), Milbona
- Ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι ή πουλερικά, Deluxe
- Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο ανακατεμένο με θυμάρι ή δεντρολίβανο, για το γαρνίρισμα
Για το σερβίρισμα
- Κρέμα βαλσάμικο, Deluxe
Σάλτσα μήλο και μούρα του δάσους
- 2 μήλα καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια
- Χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι ή μανταρίνι
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι ή μανταρίνι
- 2 κ.σ. νερό
- 1 τεμάχιο αστεροειδή γλυκάνισο
- 50γρ. μούρα του δασους
- 25γρ. βούτυρο, Milbona
- 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη, Belbake
- Ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι ή πουλερικά, Deluxe
Συνοδευτικό κόκκινο λάχανο
- 50γρ. βούτυρο, MILBONA
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 400γρ. κόκκινο λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 100ml νερό (ή όσο χρειαστεί)
- 50ml γλυκό κόκκινο κρασί όπως κουμανταρία ή μαυροδάφνη
- 2 κ.σ. ξίδι μηλίτη, Deluxe
- 1 τεμάχιο αστεροειδή γλυκάνισο, Belbake
- ανάμεικτα μπαχαρικά, Deluxe
- 1 γεμάτη κ.σ. μαρμελάδα φράουλας, Maribel
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για την προετοιμασία του κρέατος:
- Αποψύξτε πλήρως το προϊόν και αφαιρέστε τη συσκευασία.
- Τοποθετήστε τα φιλέτα φασιανού σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και τραβήξτε τα περιττά υγρά.
- Αφαιρέστε το χαρτί κουζίνας και καρυκέψτε τα καλά.
- Ετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά.
Προετοιμασία για τη σάλτσα / τελείωμα:
- Ζεστάνετε μισή κουταλιά φυτικό λάδι σε βαθύ τηγάνι.
- Προσθέστε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το αλάτι και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέστε μέσα και τα φιλέτα φασιανού. Ροδίστε τα φιλέτα φασιανού από κάθε πλευρά.
- Όταν ροδίσουν προσθέστε το μπράντι και ανάψτε προσεκτικά με ένα αναπτήρα.
- Ακολούθως, προσθέστε το κρασί, το ξύδι και το αχλάδι. Αφήστε να ελαττωθεί η σάλτσα μέχρι τα ¾ της.
- Για να γλασάρει η σάλτσα, προσθέστε μια κουταλιά ανάλατο βούτυρο και δυναμώστε τη φωτιά μέχρι να γλασάρει η σάλτσα (να γίνει σαν σιρόπι). Παράλληλα καρυκέψτε τη σάλτσα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι εάν χρειάζεται.
- Βγάλτε το τηγάνι εκτός φωτιάς και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
- Όταν ξεκουραστεί το κρέας του φασιανού σερβίρετε με τη σάλτσα, γαρνίρετε με το γλάσο βαλσάμικο και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ανακατεμένο με θυμάρι ή δεντρολίβανο.
Σάλτσα μήλο και μούρα του δάσους
Μέθοδος παρασκευής
- Προσθέστε τα μήλα με τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα.
- Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να βράσουν όλα τα υλικά.
- Τοποθετήστε ένα στρογγυλό λαδόχαρτο από πάνω και ψήστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
- Αφού μαλακώσουν, λιώστε με ένα πιρούνι και προσθέστε μέσα τα μούρα, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
- Καρυκέψτε και σερβίρετε ζεστή.
Για το συνοδευτικό λάχανο
- Σε μια κατσαρόλα προσθέστε μέσα όλα τα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα και ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε με ένα καπάκι.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το λάχανο να μαλακώσει. Ανά διαστήματα ανακατέψτε και ελέγξτε εάν υπάρχει αρκετό υγρό.
- Αφού μαλακώσει το λάχανο αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε τη μαρμελάδα. Αφήστε να εξατμιστούν τα υγρά.