Φρέσκα λαζάνια με σάλτσα ντομάτας και μανιτάρια
Χρόνος Παρασκευής
15'
Χρόνος Ψησίματος
40'
Μερίδες
2
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- ταψί 20 επί 20 εκατοστών
- 1 συσκευασία (400γρ.) σάλτσα ντομάτας με κιμά ή χορτοφαγική, Combino
- 200γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 200γρ. νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, EY
- 2 κ.γ. ρίγανη ξηρή, νώμα
- ½ συσκευασία λαζάνια (250γρ.-12 φύλλα), Combino ή φρέσκα (βλέπε βασική συνταγή)
- 125γρ. τριμμένη μοτσαρέλα Lovilio
- 200γρ. φέτα σπασμένη με τα δάκτυλα, ΓΑΛΠΟ
- Φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό, θυμάρι) για το σερβίρισμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη σάλτσα ντομάτας μαζί με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το νερό και τη ρίγανη. Η σάλτσα θα είναι αραιή, αλλά αυτό είναι απαραίτητο, μιας και τα ζυμαρικά θα τραβήξουν τα υγρά.
- Σε ένα μικρό ταψί απλώστε μια στρώση σάλτσα ντομάτας και από πάνω μια στρώση με λαζάνια. Θα χρειαστείτε να υπολογίσετε τα λαζάνια για 3 στρώσεις.
- Ακολούθως βάλτε μια στρώση σάλτσα μέχρι να πάει παντού και πασπαλίστε με τα τυριά. Κρατήστε αρκετή σάλτσα ντομάτας και τυρί για το τελείωμα. Απλώστε ξανά τα φύλλα λαζάνια.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία ακόμη μια φορά.
- Σκεπάστε με τα τελευταία λαζάνια, καλύψτε με σάλτσα ντομάτας και πασπαλίστε με τυρί.
- Σκεπάστε το ταψί με λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο. Ψήστε για 30 λεπτά στους 180°C, ξεσκεπάστε και συνεχίστε το ψήσιμο για 10 λεπτά επιπλέον ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
- Βγάλτε τα λαζάνια από τον φούρνο και αφήστε τα για 10 λεπτά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους.
- Πασπαλίστε με φρέσκα μυρωδικά και σερβίρετε με σαλάτα.