Skip to main content

Γαρίδες σαγανάκι φλαμπέ με ούζο και φέτα

Γαρίδες σαγανάκι φλαμπέ με ούζο και φέτα

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

40'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για τις γαρίδες φλαμπέ

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο, νώμα
  • 450γρ. καθαρισμένες γαρίδες αλλά με την ουρά 16/20, Ocean Sea
  • 100ml ούζο
  • 100ml λευκό ξηρό κρασί, Cimarosa
  • 400γρ. σάλτσα ντομάτας με βασιλικό ή μελιτζάνα, Freshona
  • 1 μεγάλη πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες, ΕΥ
  • Πιπέρι, Kania

 

Για τις γαρνιτούρες

  • 100γρ φέτα κομμένη σε λεπτά μεγάλα κομμάτια, νώμα
  • 10 κερασοντομάτες ολόκληρες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο, EY
  • 1 κ.γ αποξηραμένη ρίγανη, νώμα
  • 4-6 χοντρές φέτες ψωμί με προζύμι, φρυγανισμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • Πιπερίτσες τουρσί, νώμα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, νώμα

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C, σε λειτουργία αέρα και γκριλ.
  2. Στεγνώνετε καλά τις γαρίδες με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  3. Σοτάρετε τις γαρίδες: Ζεσταίνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Προσθέτετε τις γαρίδες και σοτάρετε για 1–2 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  4. Φλαμπάρετε με ούζο και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μειωθεί ο όγκος του υγρού στο μισό.
  5. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, τις πιπεριές και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε ελαφρά.
  6. Μεταφέρετε το μείγμα σε γάστρα ή άλλο πυρίμαχο σκεύος.
  7. Προσθέτετε από πάνω τη φέτα, τις κερασοντομάτες, ραντίζετε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με ρίγανη.
  8. Ψήνετε στον φούρνο, κάτω από το γκριλ, για περίπου 10–15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η φέτα και να πάρει χρώμα.
  9. Σερβίρετε: Μοιράζετε τις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού σε πιάτα. Τοποθετείτε από πάνω τις γαρίδες με τη σάλτσα τους. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και συνοδεύετε με φέτες λεμονιού και πιπερίτσες τουρσί.

Συμβουλή: Στεγνώστε καλά τις γαρίδες πριν το σοτάρισμα για να μην πετάγεται το λάδι και να καραμελώσουν σωστά.