Γαρίδες σαγανάκι φλαμπέ με ούζο και φέτα

Χρόνος Παρασκευής
20'

Χρόνος Ψησίματος
40'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για τις γαρίδες φλαμπέ
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο, νώμα
- 450γρ. καθαρισμένες γαρίδες αλλά με την ουρά 16/20, Ocean Sea
- 100ml ούζο
- 100ml λευκό ξηρό κρασί, Cimarosa
- 400γρ. σάλτσα ντομάτας με βασιλικό ή μελιτζάνα, Freshona
- 1 μεγάλη πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες, ΕΥ
- Πιπέρι, Kania
Για τις γαρνιτούρες
- 100γρ φέτα κομμένη σε λεπτά μεγάλα κομμάτια, νώμα
- 10 κερασοντομάτες ολόκληρες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο, EY
- 1 κ.γ αποξηραμένη ρίγανη, νώμα
- 4-6 χοντρές φέτες ψωμί με προζύμι, φρυγανισμένες
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
- Πιπερίτσες τουρσί, νώμα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, νώμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C, σε λειτουργία αέρα και γκριλ.
- Στεγνώνετε καλά τις γαρίδες με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σοτάρετε τις γαρίδες: Ζεσταίνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Προσθέτετε τις γαρίδες και σοτάρετε για 1–2 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Φλαμπάρετε με ούζο και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μειωθεί ο όγκος του υγρού στο μισό.
- Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, τις πιπεριές και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε ελαφρά.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε γάστρα ή άλλο πυρίμαχο σκεύος.
- Προσθέτετε από πάνω τη φέτα, τις κερασοντομάτες, ραντίζετε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με ρίγανη.
- Ψήνετε στον φούρνο, κάτω από το γκριλ, για περίπου 10–15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η φέτα και να πάρει χρώμα.
- Σερβίρετε: Μοιράζετε τις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού σε πιάτα. Τοποθετείτε από πάνω τις γαρίδες με τη σάλτσα τους. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και συνοδεύετε με φέτες λεμονιού και πιπερίτσες τουρσί.
Συμβουλή: Στεγνώστε καλά τις γαρίδες πριν το σοτάρισμα για να μην πετάγεται το λάδι και να καραμελώσουν σωστά.