Hosomaki (λεπτό ρολό)

Χρόνος Παρασκευής
15'

Χρόνος Ψησίματος
30'

Μερίδες
2 ρολά

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- ≈ 160 γρ. μαγειρεμένο ρύζι για σούσι | Vitasia
- 1 φύλλο nori | Vitasia
- ½ αγγούρι σε λωρίδες (ή κόκκινη πιπεριά/καρότο)
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάστε το ρύζι για σούσι όπως στη βασική συνταγή.
- Κόψτε το nori στη μέση κατά μήκος.
- Τοποθετήστε μισό φύλλο nori στο bamboo mat με τη γυαλιστερή πλευρά κάτω και τη ματ πλευρά πάνω.
- Απλώστε μια λεπτή στρώση ρυζιού (≈ 80 γρ.) στα ¾ του nori, αφήνοντας περίπου ένα δάχτυλο κενό στην επάνω άκρη χωρίς ρύζι.
- Βάλτε τη γέμιση κατά μήκος στο κέντρο του ρυζιού.
- Βρέξτε ελαφρώς το κενό μέρος του nori για να κολλήσει το ρολό.
- Τυλίξτε σφιχτά και κόψτε σε 6 κομμάτια.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία με το άλλο μισό φύλλο nori.
- Σερβίρετε με σάλτσα σόγιας, wasabi και gari.

