Skip to main content

Hosomaki (λεπτό ρολό)

Hosomaki (λεπτό ρολό)

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

15'

Χρόνος Ψησίματος

30'

Μερίδες

2 ρολά

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • ≈ 160 γρ. μαγειρεμένο ρύζι για σούσι | Vitasia
  • 1 φύλλο nori | Vitasia
  • ½ αγγούρι σε λωρίδες (ή κόκκινη πιπεριά/καρότο)

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάστε το ρύζι για σούσι όπως στη βασική συνταγή.
  2. Κόψτε το nori στη μέση κατά μήκος.
  3. Τοποθετήστε μισό φύλλο nori στο bamboo mat με τη γυαλιστερή πλευρά κάτω και τη ματ πλευρά πάνω.
  4. Απλώστε μια λεπτή στρώση ρυζιού (≈ 80 γρ.) στα ¾ του nori, αφήνοντας περίπου ένα δάχτυλο κενό στην επάνω άκρη χωρίς ρύζι.
  5. Βάλτε τη γέμιση κατά μήκος στο κέντρο του ρυζιού.
  6. Βρέξτε ελαφρώς το κενό μέρος του nori για να κολλήσει το ρολό.
  7. Τυλίξτε σφιχτά και κόψτε σε 6 κομμάτια.
  8. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το άλλο μισό φύλλο nori.
  9. Σερβίρετε με σάλτσα σόγιας, wasabi και gari.