Κολοκυθόσουπα

Χρόνος Παρασκευής
15'

Χρόνος Ψησίματος
50'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ψίχα κολοκύθας, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 πατάτα ή γλυκοπατάτα, καθαρισμένη, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 μήλο καθαρισμένο, κομμένο σε χοντρές φέτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
- 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο | Milbona
- 1½ λίτρο (ή όσο χρειαστεί) ζωμός λαχανικών | Kania
- 100ml λευκό ξηρό κρασί | Cimarosa
- 2 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
- 1/3 κ.γ. κανέλα | Kania
- ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι | Kania
Για το γαρνίρισμα:
- Αφρόγαλα ή κρέμα σαντιγί | Milbona
- Καρυδόψιχα ή πεκάν ψιλοκομμένα | Alesto
- Σπόροι κολοκύθας | Alesto
- Ανάμεικτα μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο) | Belbake
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Στρώστε ένα επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο.
- Κόψτε την κολοκύθα σε μοίρες (σαν πεπόνι). Αφαιρέστε σπόρους και ίνες με μαχαίρι και κόψτε την σε φέτες.
- Καθαρίστε την πατάτα, το μήλο και το κρεμμύδι. Κόψτε τα σε φέτες.
- Σε ένα μπολ, τοποθετήστε την κολοκύθα, τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Ανακατέψτε τα καλά με το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι και απλώστε τα λαχανικά πάνω στο επίπεδο ταψί με το λαδόχαρτο.
- Ψήστε στους 180°C για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Ενώ ψήνονται τα λαχανικά, πάρτε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε μέσα τον ζωμό, το κρασί και τα μπαχαρικά.
- Αφού ψηθούν τα λαχανικά, προσθέστε τα στην κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά, το θυμάρι και τον ζωμό.
- Σιγοβράστε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Σβήστε τη φωτιά. Με ένα μπλέντερ χειρός, ανακατέψτε μέχρι να γίνει πουρές. Για να έχετε μια πιο βελουδένια υφή, περάστε την από σουρωτήρι. Εάν χρειάζεται, προσθέστε περισσότερο ζωμό.
- Σερβίρετε τη σούπα με τις γαρνιτούρες.

