Skip to main content

Κουνουπίδι στον φούρνο με σάλτσα ρομέσκο

Κουνουπίδι στον φούρνο με σάλτσα ρομέσκο

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

60'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για το κουνουπίδι:

  • 800 γρ. κουνουπίδι κομμένο σε χοντρές κάθετες φέτες («στέικ»)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο | νώμα
  • 2 κ.γ. κουρκουμάς | Kania
  • 1 κ.γ. αλάτι | νώμα
  • ½ κ.γ. πιπέρι | νώμα

 

Για τη σάλτσα ρομέσκο:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο | νώμα
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες στα 4
  • 2 ντομάτες κομμένες στα 4
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ. αμύγδαλα ή φουντούκια (καβουρδισμένα) | Alesto
  • 2 κ.σ. ξίδι από μήλο | νώμα
  • 1 κ.σ. ντοματόπαστα | Kania
  • 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου | Maribel
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα | Kania
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ζουμί από τα ψημένα λαχανικά (αν χρειαστεί)

 

Για το σερβίρισμα:

  • 50 γρ. καβουρδισμένοι ξηροί καρποί | Alesto
  • Φρέσκα μυρωδικά (π.χ. σχοινόπρασο ή μαϊντανό)
  • Λίγο ελαιόλαδο | νώμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αλείφουμε τα «στέικ» με ελαιόλαδο και μπαχαρικά (κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι).
  2. Ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Ψήνουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λαδωμένο ταψί, σκεπασμένα, για 30 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υλικά της σάλτσας στον επεξεργαστή και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμώδης.
  5. Σερβίρουμε τη σάλτσα στο πιάτο, από πάνω το κουνουπίδι, και γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς, φρέσκα μυρωδικά και λίγο ελαιόλαδο.