Κυκλαδίτικη Καρπουζόπιτα

Χρόνος Παρασκευής
25'

Χρόνος Ψησίματος
40'

Μερίδες
6

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 700γρ. ψίχα καρπουζιού, άσπερμο
- 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, νώμα
- 1 κ.σ. μέλι, νώμα
- ½ κ.γ. κανέλα, Kania
- 1 πρέζα αλάτι, νώμα
- Ελαιόλαδο (για άλειμμα και ράντισμα), νώμα
- Σουσάμι, (για άλειμμα και ράντισμα)
Για το σερβίρισμα
- Παγωτό βανίλια, Gelatelli
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προετοιμασία ταψιού: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Στρώστε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20–22 εκ. με λαδόχαρτο, αλείψτε το με ελαιόλαδο και πασπαλίστε τη βάση με σουσάμι.
- Προετοιμασία μείγματος: Σε ένα μπολ, θρυμματίστε την ψίχα του καρπουζιού με τα δάχτυλα ώστε να βγάλει χυμό και να δημιουργηθούν μικρά κομμάτια. Αν υπάρχουν σπόρια, αφαιρέστε τα. Προσθέστε το αλεύρι, το μέλι, την κανέλα και το αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σχηματισμός και ψήσιμο: Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και απλώστε το ώστε να έχει πάχος 1–2 εκ. Ραντίστε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με σουσάμι.Ψήστε στους 180°C για 35–40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να αποκτήσει τραγανή κρούστα.
- Ξεκούραση και σερβίρισμα: Αφήστε την καρπουζόπιτα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά εκτός φούρνου. Σερβίρετε ζεστή ή κρύα (από ψυγείο), συνοδεύοντας με μία μπάλα παγωτό βανίλια.