Γαλακτερό Ινδικό γλυκό «Milk Burfi»

Χρόνος Παρασκευής
30'

Χρόνος Ψησίματος
10'

Μερίδες
15 μπαλάκια

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για ένα τετράγωνο ταψάκι 15 εκ.
- 50ml γάλα, Milbona
- 25γρ. βούτυρο αλατισμένο, Milbona
- 60γρ. λευκή ζάχαρη, Belbake
- 200γρ. σκόνη γάλακτος, Lupilu
- 2 κ.γ. ροδόσταγμα
- 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
Για τη διακόσμηση
- 100γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα, Fin Carré
- Ρόδι ή αποξηραμένα ροδοπέταλα
- Χαλεπιανό (φιστίκι), Alesto
- Βρώσιμο ασήμι (προαιρετικά)
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόχαρτο σε ένα πιάτο και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
- Βράστε το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Μόλιςλιώσει η ζάχαρη προσθέστε το γάλα σε σκόνη και το χυμό λεμόνι.
- Με μια μαρίζα (σπάτουλα σιλικόνης), ανακατέψτε για 6-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρινα έχετε μια πάστα.
- Τέλος προσθέστε και το ροδόσταγμα.
- Τοποθετήστε το μείγμα στο πιάτο με το λαδόχαρτο και βάλτε το μείγμα πίσω στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστο.
- Πλάστε το μείγμα με βρεγμένα χέρια(ή με ροδόσταγμα) σε δεκαπέντε μικρά μπαλάκια.
- Γαρνίρετε με λευκή σοκολάτα, ρόδι ή αποξηραμένα ροδοπέταλα και χαλεπιανό.