Skip to main content

Mochi σε φούρνο μικροκυμάτων με γλυκιά πάστα φασολιού

Mochi σε φούρνο μικροκυμάτων με γλυκιά πάστα φασολιού

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

15'

Χρόνος Ψησίματος

8'

Μερίδες

10-12 τεμάχια

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Υλικά

  • 100γρ. αλεύρι από κολλώδες ρύζι (mochiko)
  • 260ml κρύο νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη λευκή, Belbake
  • Πρέζα αλάτι, νώμα
  • 1–2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο ή πράσινο, προαιρετικά)
  • 50 γρ. κορν φλάουρ (για το πασπάλισμα)
  • 10-12 κ.γ (250-300γρ.) γλυκιά πάστα κόκκινου φασολιού (anko)

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Πλάθουμε την πάστα φασολιού σε 10-12 μικρές μπάλες (περίπου 25 γρ. η καθεμία) και τις αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
  2. Φτιάχνουμε τη ζύμη mochi: Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το χρώμα και το νερό, μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
  3. Ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων: Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 800W. Ζεσταίνουμε για 1 λεπτό, ανακατεύουμε με σπάτουλα και επαναλαμβάνουμε 3–4 φορές (σύνολο 4–5 λεπτά), μέχρι η ζύμη να γίνει παχύρρευστη, ελαστική και κολλώδης.
  4. Σχηματίζουμε τα mochi: Απλώνουμε κορν φλάουρ σε καθαρή επιφάνεια και μεταφέρουμε τη ζύμη. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Κόβουμε σε 10-12 κομμάτια.
  5. Γεμίζουμε: Παίρνουμε, με προσοχή, κάθε κομμάτι ζύμης και το σχηματίζουμε σε μικρό δισκάκι. Βάζουμε στη μέση μία μπάλα πάστας φασολιού και διπλώνουμε τις άκρες ώστε να κλείσει σε στρογγυλό σχήμα.
  6. Σερβίρουμε: Πασπαλίζουμε ελαφρά με κορν φλάουρ για να μην κολλάνε και σερβίρουμε φρέσκα.