Mochi σε φούρνο μικροκυμάτων με γλυκιά πάστα φασολιού

Χρόνος Παρασκευής
15'

Χρόνος Ψησίματος
8'

Μερίδες
10-12 τεμάχια

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Υλικά
- 100γρ. αλεύρι από κολλώδες ρύζι (mochiko)
- 260ml κρύο νερό
- 50 γρ. ζάχαρη λευκή, Belbake
- Πρέζα αλάτι, νώμα
- 1–2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο ή πράσινο, προαιρετικά)
- 50 γρ. κορν φλάουρ (για το πασπάλισμα)
- 10-12 κ.γ (250-300γρ.) γλυκιά πάστα κόκκινου φασολιού (anko)
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Πλάθουμε την πάστα φασολιού σε 10-12 μικρές μπάλες (περίπου 25 γρ. η καθεμία) και τις αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
- Φτιάχνουμε τη ζύμη mochi: Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το χρώμα και το νερό, μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
- Ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων: Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 800W. Ζεσταίνουμε για 1 λεπτό, ανακατεύουμε με σπάτουλα και επαναλαμβάνουμε 3–4 φορές (σύνολο 4–5 λεπτά), μέχρι η ζύμη να γίνει παχύρρευστη, ελαστική και κολλώδης.
- Σχηματίζουμε τα mochi: Απλώνουμε κορν φλάουρ σε καθαρή επιφάνεια και μεταφέρουμε τη ζύμη. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Κόβουμε σε 10-12 κομμάτια.
- Γεμίζουμε: Παίρνουμε, με προσοχή, κάθε κομμάτι ζύμης και το σχηματίζουμε σε μικρό δισκάκι. Βάζουμε στη μέση μία μπάλα πάστας φασολιού και διπλώνουμε τις άκρες ώστε να κλείσει σε στρογγυλό σχήμα.
- Σερβίρουμε: Πασπαλίζουμε ελαφρά με κορν φλάουρ για να μην κολλάνε και σερβίρουμε φρέσκα.